ŠPANCIRFEST IDE DALJE

Vlada Divljan osvojio Varaždin

26.08.2010 u 09:44

Bionic
Reading

Grupa Pips, Chips & Videclips odlično je pripremila publiku za Vladu Divljana koji je podsjetio sve prisutne na uspješnice Idola te izveo i neka vlastita solo izdanja i tako ponovno nakon više desetljeća osvojio Varaždin

Iako je jučer jutro još bilo povremeno kišovito, prognoza je bila jasna - popodnevno razvedrivanje. Špancirfest je ipak na kraju imao priliku vidjeti neke od odgođenih koncerata.

Na Starome gradu su se tako, iz drugog pokušaja, pojavili Pips, Chips & Videoclips koji su dobro raspoloženi odsvirali izuzetno nadahnuti koncert. Bio je to uvod u zanimljivi nastup Vlade Divljana, koji je izveo repertoar sastavljen od mješavine uspješnica Idola i vlastitih, solo izdanja. U Varaždinu nije bio i svirao doslovno desetljećima, a svojim je pozitivnim stavom i karakterom osvojio i publiku, ali i one koji su ga imali prilike osobno upoznati.

Večer glazbenih poslastica nije stala na tome. Na Stančićevom trgu su svirali Party Factory - Raphael Wressing - funky-jazz orguljaš sa svojim bendom, a na Korzu su, nakon kvarteta Corona, zasvirali i gajdaši iz Celtice, očito miljenici varaždinske publike, koja ih je sjajno primila.

U sklopu Kreativ festa na Trgu slobode započela je i nova, zanimljiva kreativna radionica za djecu od pet do dvanaest godina nazvana 'škrinjica snova' kroz koju će uključeni mališani pokušati vlastitim rukama i talentom napuniti prtljagu za svoj imaginarni 'put snova'.

U srijedu su se od Špancirfesta oprostili izuzetni Piano de Feu, koji su u sklopu PAN ulica festa prolaznike zabavljali svojim glazbeno-vatrenim nastupom 'steampunk' estetike, a otišli su i belgijski bubnjari iz skupine Lokomotiv

'Kod Đurđe' je bilo veselo jer se u Varaždinu prvi, ali ne i posljednji puta pojavila gazdarica Đurđa i izazvala pravu pomutnju, pa su mnogi stajali u redu da bace pogled na glumicu Anu Begić i utvrde je li ona i privatno 'fora' kao Đurđa ili nije.

Četvrtak: Sovjetski parti-pop, Kraljevi ulice i Bojan Jambrošić

Četvrtak je za neke prvi dan vikenda, pa u skladu s tim Špancirfest podiže ritam. Mlada pop zvijezda Bojan Jambrošić na Starome gradu, Kraljevi ulice na Korzu i jedna od najvećih glazbenih atrakcija ovog Špancirfesta - Apparatschik, tzv. sovjetski parti bend na Stančićevom trgu, bit će okosnica glazbenoga programa.

Roditeljima skrećemo pažnju na novu predstavu za djecu u sklopu Hlapec festa - 'Šumu Striborovu' kazališta Zorin dom iz Karlovca, a PAN ulica fest dovodi još više novih imena u svoj repertoar 'novog teatra': Violentango, Funny Faces, Mr. Brown, Amarins & Le Gette Negre, One Man Band, klauna Mareka i Parolu Biancu.

Obožavatelji Celtice u četvrtak će imati posljednju priliku vidjeti ih i čuti, i to u 10 i 18 sati na Trgu slobode.