POČEO FESTIVAL DOBRIH EMOCIJA

Ivan Čehok probao cipelicu na Špancirfestu

20.08.2010 u 12:35

Bionic
Reading

Varaždinski gradonačelnik aktivno se uključio u prvi dan festivala koji donosi kreativne radionice, raznolike koncerte i brojne performanse

Uz ulice pune performera, raznolikim programima na gradskim trgovima i ulicama danas je počeo ovogodišnji Špancirfest. Program će se održavati na devet ulica i na pet trgova, a nastupit će izvođači iz trinaest europskih zemalja. U deset dana bit će održano ukupno čak 48 koncerata na četiri pozornice.

Danas će publiku uveseljavati Paganini band, Warm Up Dance Factory, Kiril feat Ras Tweed & Serdzuk Orkestar s gošćom Esmom Redžepovom i Zoran Predin & The Gypsy Swing Band. I ove godine bit će postavljen Vindiland, zemlja mašte, igre i veselja u kojoj će i ove godine djeca moći uživati u brojnim iznenađenjima koja su pripremljena isključivo za njih.

Po prvi put će se održati Kreativfest na kojem će se posjetitelji moći i sami aktivno uključiti u kreiranje programa i sudjelovati u stvaranju malih umjetničkih djela, lutkarskim radionicama i mnoštvu dodatnih programa. Upravo to je isprobao varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, koji je aktivnim sudjelovanjem dao doprinos kreativnoj atmosferi festivala.