FRONTMEN BLACK EYED PEASA

Will.I.Am ne odobrava novi album kralja popa

06.08.2010 u 14:11

Bionic
Reading

Frontmen Black Eyed Peasa smatra da najavljenu kompilaciju neobjavljenih materijala kralja popa ne bi trebalo objaviti

Kako piše britanski Guardian: 'Konačno je netko našao moralnu snagu da kritizira veliki biznis i zaštiti ostavštinu Michaela Jacksona.' Taj netko je autor koji stoji iza jednog od najvećih suvremenih hitova, pjesme 'I Gotta Feeling' grupe Black Eyed Peas.

Will.I.Am, koji je i sam surađivao s Jacksonom prije njegove smrti, u intervjuu je kritizirao planove da se objavi najavljeni album (kao i još devet takvih izdanja!) s dosad neobjavljenim i nezavršenim snimkama pokojnog kralja popa.

'On nikada ne bi htio da se to napravi na ovakav način', rekao je Will.I.Am o Jacksonu. O ljudima iza ovog projekta je naveo: 'Prokleti paraziti! Mislim da to nikada ne bi trebalo objaviti. Kako da se objavi Michael Jackson kada Michael Jackson nije tu da takvo nešto odobri? To je loše.'

Pjevač, tekstopisac i producent je rekao kako smatra da su on i Jackson bili prijatelji, te da je pokojni pjevač zaista bio perfekcionist i čovjek koji se sam brinuo o svakom aspektu svojih snimaka. 'Sada, kada on nije dio tog procesa, što oni uopće misle da rade? Zašto bi itko snimke objavio na taj način?'

Will.I.Am je prvi put surađivao s Jacksonom na izdanju koje je obilježavalo 25 godina od objavljivanja albuma 'Thriller', 2008. godine. Tom prilikom napravio je remikse pjesama 'The Girl Is Mine', 'Beat It' i 'Pretty Young Thing'. Kasnije se zajedno s imenima kao što su R Kelly, Ne-Yo i Akon pridružio grupi od nekoliko glazbenika koji su radili na Jacksonovom povratničkom albumu, koji nije dočekao dovršetak i objavu.

Nedavno je Jacksonov menadžer Frank DiLeo naveo i Will.I.Amovu pjesmu kao jednu od onih koje bi se trebale naći na prvoj u seriji od čak deset kompilacija neobjavljenih i nezavršenih snimaka, koja će se pojaviti u studenome. Ako je to točno, frontmena Black Eyed Peasa možda očekuje pravo malo bogatstvo od tantijema samo od te jedne pjesme.