TBF

‘Perpetuum Fritule’

06.08.2010 u 11:23

Bionic
Reading

Već nakon prvih par pjesama s ovog albuma postaje vam žao što niste bili na tom nezaboravnom unplugged koncertu grupe TBF u Močvari 7. studenoga 2009. godine, ali istovremeno i drago što su uspjeli na tom istom albumu zabilježiti tu nevjerojatnu atmosferu koja više podsjeća na neki dobar tulum nego na nečiji koncert

Nakon prvog singla 'Fantastična', kojim su najavili svoj unlugged album, bilo je jasno da je u pitanju izvanserijski diskografski proizvod grupe koja svakim svojim novim studijskim albumom pobere lovorike, kako kritičara, tako i publike. Stoga je slađe bilo iščekivanje ovog koncertnog zapisa jer je TBF iz albuma sve bolji i bolji, a neizvjesnost veća. Naime, unplugged njihovog glazbenog izraza nova je dimenzija njihove glazbe kojom su, iznad očekivanja, svoje hitove izveli u novim aranžmanima dajući im novu svježinu i novu draž. Oni jednostavno znaju što rade i to rade odlično!

Album je objavljen kao jednostruki te dvostruki (slušan za recenziju) sa 21 pjesmom koju su izveli uz svesrdnu podršku oduševljene publike 7. studenog prošle godine u klubu Močvara. Nevjerojatno je s kojom lakoćom su izveli pjesme u aranžmanima koji uključuju harmoniku, klarinet, usnu harmoniku te neizbježan bas, gitaru i bubnjeve i udaraljke uz dominantne vokalne priče TBF-a ispričane na krilima atmosfere koja je vidljivo nosila bend pred publikom koja se nije, kao ni sam bend, štedjela od prve do zadnje pjesme.

Sjajni glazbenici, sjajna ekipa, vrhunski skladatelji i atmosfera za pamćenje. Album koji je zabilježio tu jedinstvenu atmosferu i sinergiju publike i benda nudeći svakom potencijalnom vlasniku tog albuma da uživa u tom koncertu sa osmjehom na licu. Valja svakako spomenuti i nemale zasluge Mire Vidovića, koji je koncert snimio, miksao i masterirao, ali i Damira Babojelića, koji je namjestio zvuk benda na pozornici. Jedan od veselijih albuma u povijesti domaće scene i definitivno jedno od najboljih ovogodišnjih izdanja.

Ocjena: 9/10
Izdavač: Dallas Records