tportal.hr

Zagreb
+4
Osijek
+3
Pula
+13
Rijeka
+9
Zadar
+11
Split
+12
Dubrovnik
+11

TBF

‘Perpetuum Fritule’

Već nakon prvih par pjesama s ovog albuma postaje vam žao što niste bili na tom nezaboravnom unplugged koncertu grupe TBF u Močvari 7. studenoga 2009. godine, ali istovremeno i drago što su uspjeli na tom istom albumu zabilježiti tu nevjerojatnu atmosferu koja više podsjeća na neki dobar tulum nego na nečiji koncert

Datum objave:
5.8.2010 8:00

Zadnja izmjena:
6.8.2010 11:23

Nakon prvog singla 'Fantastična', kojim su najavili svoj unlugged album, bilo je jasno da je u pitanju izvanserijski diskografski proizvod grupe koja svakim svojim novim studijskim albumom pobere lovorike, kako kritičara, tako i publike. Stoga je slađe bilo iščekivanje ovog koncertnog zapisa jer je TBF iz albuma sve bolji i bolji, a neizvjesnost veća. Naime, unplugged njihovog glazbenog izraza nova je dimenzija njihove glazbe kojom su, iznad očekivanja, svoje hitove izveli u novim aranžmanima dajući im novu svježinu i novu draž. Oni jednostavno znaju što rade i to rade odlično!

Album je objavljen kao jednostruki te dvostruki (slušan za recenziju) sa 21 pjesmom koju su izveli uz svesrdnu podršku oduševljene publike 7. studenog prošle godine u klubu Močvara. Nevjerojatno je s kojom lakoćom su izveli pjesme u aranžmanima koji uključuju harmoniku, klarinet, usnu harmoniku te neizbježan bas, gitaru i bubnjeve i udaraljke uz dominantne vokalne priče TBF-a ispričane na krilima atmosfere koja je vidljivo nosila bend pred publikom koja se nije, kao ni sam bend, štedjela od prve do zadnje pjesme.

Sjajni glazbenici, sjajna ekipa, vrhunski skladatelji i atmosfera za pamćenje. Album koji je zabilježio tu jedinstvenu atmosferu i sinergiju publike i benda nudeći svakom potencijalnom vlasniku tog albuma da uživa u tom koncertu sa osmjehom na licu. Valja svakako spomenuti i nemale zasluge Mire Vidovića, koji je koncert snimio, miksao i masterirao, ali i Damira Babojelića, koji je namjestio zvuk benda na pozornici. Jedan od veselijih albuma u povijesti domaće scene i definitivno jedno od najboljih ovogodišnjih izdanja.

Ocjena: 9/10
Izdavač: Dallas Records

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Preporučujemo

tportal.hr

tportal.hr

Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr