VELIKI INTERES

Gregorian rasprodao Dubrovnik

16.07.2010 u 13:35

Bionic
Reading

Čak dva tjedna prije početka prvog ovogodišnjeg koncerta jedinstvenog njemačkog zbora pod vodstvom slavnog Franka Petersona, tvorca poznate grupe Enigma, ulaznice za dubrovački koncert na otoku Lokrumu 1. kolovoza bit će teško pronaći. Naime, ulaznice za ovaj scensko-glazbeni spektakl gregorijanskog pjevanja popularnih hitova, rasprodane su

U sklopu svjetske turneje započete 2009. i jubilarne 10. godišnjice glazbenog djelovanja, osam vrhunskih engleskih pjevača i pjevačica Amelia Brightman (sestra poznate Sarah Brightman) održat će spektakularne koncerte 1. kolovoza u Dubrovniku (otok Lokrum), 3. kolovoza u Zadru (ispred crkve Sv. Donata) i 5. kolovoza u Areni u Puli.

'Ovo je fantastična i nevjerojatna vijest, što samo dokazuje koliko su Gregorian prepoznali istinski ljubitelji dobre glazbe', rekao je Tomislav Kašljević, producent i organizator turneje.

Na ovoj će turneji Gregorian također promovirati svoj aktualni album 'Masters Of Chant Vol. VII' na kojem se nalaze sjajne obrade hitova Guns'n'Rosesa, U2-a, ABBA-e, Depeche Modea, Kate Bush, Led Zeppelina, Snow Patrola i dr.

Peterson, koji iza sebe ima mnoge međunarodne uspješnice, zlatne i platinaste ploče, svojim je producentskim radom vezan i za imena kao što su Sarah Brightman, Ofra Haza, Josè Carreras, Andrea Bocelli, Alannah Myles, Placido Domingo i dr.

Vrhunsku kvalitetu vokalista ovog jedinstvenog zbora prepoznali su i svjetski filmski producenti, pa valja naglasiti da je Gregorian prisutan i u filmskoj glazbi u blockbusterima poput serijala filmova 'Harry Potter', 'Gospodar prstenova' i 'Ratovi zvijezda'.