SPLIT, 30. I 31. SRPNJA

Apparat & Skate zatvaraju listu gostiju Atlantis festivala

06.07.2010 u 20:00

Bionic
Reading

Na ovogodišnjem izdanju Atlantis festivala, koji će se održati 30. i 31. srpnja na splitskoj tvrđavi Gripe, nastupit će i trenutno najpopularniji glazbenik u Berlinu Apparat, koji će predstaviti svoj novi projekt Apparat & Skate

Apparat Sascha Ring) njemački je glazbenik s prebivalištem u Berlinu te jedan od suvlasnika Shitkatapult Recordsa. Iako je karijeru započeo u techno vodama, kasnije počinje raditi ambijentalnu glazbu. Surađivao je s nizom izvođača, poput Ellen Allien s kojom je radio na albumima Berlinette i Orchestra of Bubbles. Najpoznatija suradnja mu je s Modeselektorom započeta u svibnju 2009. godine, kada je iznimno uspješan projekt Moderat rezultirao istoimenim hvaljenim albumom. Apparat se može pohvaliti i dobivenim priznanjem za svoj rad – Qwartz Dancefloor nagradom za elektronsku glazbu.

Nakon završene turneje s Moderatom, Apparat dolazi i u Split, no ne samostalno već u društvu svog suradnika Skatea. Apparat i Skate (berlinski DJ poznat po rezidenciji u WMF-u) Splićanima i svim gostima festivala priuštit će višesatni futuristički back 2 back set s uključenim nizom live elemenata. Apparat i Skate već su zajedno radili tijekom 2009. godine, a kako su nedavno postali dostupni za bukinge u ovom sastavu, jednostavno im nismo mogli odoljeti.

Ulaznice za Atlantis festival, koji će se održati 30. i 31. srpnja na splitskoj tvrđavi Gripe, mogu se nabaviti na odabranim pretprodajnim mjestima u Zagrebu, Varaždinu, Osijeku, Rijeci i Splitu po cijeni od 160 kuna. Na dane održavanja koncerta posjetiteljima će biti dostupne samo dnevne ulaznice po cijeni od 100 kuna po danu.

Uz Apparat & Skate na festivalu će nastupiti WhoMadeWho, Shy Child, Thieves Like Us, Let3, Lollobrigida, NipplePeople, Symbol One te MistakeMistake te lokalne snage festivala – splitska Alkemia i Dubrovčani Embassy 516 koji su se ove godine već okušali u svirci na velikoj pozornici INmusic festivala.

Atlantis Festival ove je godine veći nego ikad. Osim dva dana prožeta glazbenim koncertima i ludim afterpartijima, tu su i skateboarding natjecanje u disciplini Lord of the Lines29. srpnja otvoreno za sve natjecatelje, kao i kulturni dio programa kojim će Festival biti otvoren 28. srpnja, no detalji kojeg još uvijek nisu poznati.

Apparat & Skate: De nachten