Glazba POZDRAV SPLITU

Mucalo se hobotnicom pozdravio od pjevanja

Nakon 27 godina nastupanja na Prokurativama, Mucalo se pjesmom 'Hobotnica' oprostio od Splitskog festivala, ali i estradne karijere

'Hobotnica je vrlo znakovita, s glavom i dugim pipcima, može se povezati i s mojim izborom za kazališnog intendanta, premda je napisana prije', rekao je za Večernji list Mucalo koji se ovih dana priprema za ulogu intendanta splitskog HNK koju bi trebao obnašati idućih godinu dana. 'Slikajte najljepšu zvijezdu hrvatske estrade i čovjeka koji je na početku nove karijere', rekao je iznimno raspoložen Duško Mucalo fotoreporterima, grleći Severinu.

Sevka je otvorila prvu polufinalnu večer jubilarnog Splitskog festivala pjesmom 'Nevjera me tvoja na križ raspela'. Za razliku od prethodne večeri kada je nastupila u ultrakratkoj minici, ovoga puta se pojavila u dugoj večernjoj haljini boje pijeska. 'Splitski festival napokon je zasjao kako smo svi željeli', poručila je Severina s pozornice i zamolila publiku da ne glasa za nju jer zbog obaveza ne može biti na finalnoj večeri: 'Srce će mi u nedjelju navečer biti ovdje u Splitu, a tijelom ću biti u Đakovu.' Prije četiri mjeseca dogovorila je za nedjelju navečer nastup u Đakovu.

Na prvoj i drugoj polufinalnoj večeri izvodi se ukupno 50 skladbi, a u finale s prve večeri ušlo je deset pjesama prema ocjeni žirija i publike, a četiri je izabrao direktor festivala. U finale će stići ukupno 26 novih skladbi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više