Glazba SVJETSKA GLAZBENA ATRAKCIJA

Gregorian ponovno u Hrvatskoj

  • Autor: tportal.hr
  • 2.7.2010 11:05:59
  • 2.7.2010 10:06:22

U sklopu svjetske turneje započete 2009. i jubilarne desete godišnjice glazbenog djelovanja, jedinstveni njemački zbor pod vodstvom slavnog Franka Petersona, tvorca poznate grupe Enigma, održat će spektakularne koncerte 1. kolovoza u Dubrovniku, 3. kolovoza u Zadru ispred crkve Sv. Donata i 5. kolovoza u pulskoj Areni

Na ovoj će turneji Gregorian također promovirati svoj aktualni album 'Masters Of Chant Vol. VII' na kojem se nalaze sjajne obrade hitova Guns 'n' Rosesa, U2-a, ABBA-e, Depeche Modea, Kate Bush, Led Zeppelina, Snow Patrola i dr.

Inspirirani gregorijanskim kantonskim pjevanjem, Gregorian izvode obrade pop i rock pjesama, a osam vrhunskih pjevača i pjevačica Amelia Brightman, odjeveni u odore monaha, stižu u Hrvatsku sa svojim pratećim bendom i impresivnim scensko-glazbenim nastupom kojim su već odavno osvojili svjetsko glazbeno tržište, ovog puta u organizaciji tvrtke Haarlem i producenta Tomislava Kašljevića.

Vrhunsku kvalitetu vokalista ovog jedinstvenog zbora prepoznali su i svjetski filmski producenti, pa valja naglasiti da su Gregorian prisutni i u filmskoj glazbi, u blockbusterima poput serijala filmova 'Harry Potter', 'Gospodar prstenova' i 'Ratovi zvijezda'.

Peterson, koji iza sebe ima mnoge međunarodne uspješnice, zlatne i platinaste ploče, svojim je producentskim radom vezan i za imena kao što su Sarah Brightman, Ofra Haza, Josè Carreras, Andrea Bocelli, Alannah Myles, Placido Domingo i dr.

Kolika je popularnost ove vrste glazbe, dokazuje i činjenica da Gregorian svake godine izdaju po jedan album, odavno se već smatraju samostalnim glazbenim žanrom, a izdali su i dva cjelovečernja DVD-a sa snimkama nastupa te tri DVD kompilacije koje objedinjuju nastupe na europskim pozornicama. Također, u svibnju prošle godine su, u povodu posjeta pape Benedikta XVI Izraelu, nastupili na koncertu pomirenja u antičkom rimskom amfiteatru Beit She'an.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više