TRAŽI SE KRIVAC

Srčani udari, prijetnje i suze zbog Džinovićevog koncerta

Bionic
Reading

Nakon objavljivanja informacije da je koncert Harisa Džinovića otkazan, sarajevski pjevač pozvao je novinare u Arenu kako bi im iznio svoju stranu priče

Kasun Cana tješi uplakanog Ramu Delića

Vidno razočarani Džinović, prema pisanju portala Zagrebancija.com, za otkazivanje koncerta optužio je organizatore - tvrtke Dar s neba i Ekstra dar, odnosno njihove vlasnike Jasnu Marić i Safeta Kahrića, s kojima je potpisao valjani ugovor.

'Koncert je odgođen zato što se organizatori ne javljaju tri dana', kratko i jasno je rekao Džinović. 'Ne znaju svoj posao, lažu i mešetare.'

Džinović se požalio da ga jučer, kad je stigao u Zagreb, nitko od organizatora nije ni dočekao. Naknadno je saznao da nema produkcije koncerta. Dodao je kako mu je žao zagrebačke publike te napomenuo kako organizatori nisu na bilo koji način omogućili da se koncert održi te da mu se u karijeri nikad ništa slično nije dogodilo.

Na konferenciji za medije pojavio se i Ramo Delić iz Centra za kulturu Roma Hrvatske, koji nije mogao skriti suze zbog otkazivanja koncerta. Za Delića je riječ utjehe pokušao pronaći Kasun Cana.

Slaba prodaja ulaznica

Nakon Džinovićeve konferencije, izjavu portalu Zagrebancije.com dala je i prozvana Jasna Marić, direktorica tvrtke Dar s neba.

'Strahota jedna. Još uvijek sam u šoku i nadam se da Haris neće više pjevati u Zagrebu. Safet je u bolnici zbog srca. Njegova supruga je pretrpjela blagi moždani udar. Ivan Antolić, direktor tvrtke je na tabletama... Svi smo u komi', uzrujano je ispričala Jasna Marić, koja tvrdi da se ona i Safet Kahrić već nekoliko dana natežu s Džinovićem hoće li se koncert održati.

'Već se par dana natežemo. Tražio je da mu naši ljudi odnesu 65.000 eura u Beograd, inače neće nastupiti u Zagrebu. To je carinski, financijski i devizni prekršaj. Dao je uvjet da ako mu se ne donese taj novac 15. lipnja do 14 sati, on neće održati koncert. Mi smo mu pristali dati taj novac, ali u Zagrebu', objasnila je Jasna Marić, dodajući da su tvrtke Dar s neba i Ekstra dar dosad potrošile oko 100.000 eura na marketing koncerta te da ima dokaze za to.

Dodala je i da je prodano samo 2.035 karata, što je za prostor poput Arene Zagreb ispod svakog nivoa, no ipak su ustrajali da se koncert održi.

'Džinović se ponovno javio sa zahtjevom da donese svoju pozornicu koja košta još 20.000 eura, što nije bilo navedeno u ugovoru. Kada mu je to uskraćeno, pjevač je počeo prijetiti da će otkazati koncert', rekla je Jasna Marić za Zagrebancije.com.

Kada ga je nazvala na telefon, dobila je neočekivanu reakciju.

'Je... ti mater u usta! Doći ću ja vama u Zagreb pokazati tko je Haris Džinović. Bit će vas po svim fasadama', ispričala je Jasna, koja se rasplakala na njegove riječi, a potom, kako je kazala, pala u nesvijest.

Podsjetimo, koncert Harisa Džinovića prvotno se trebao održati 20. ožujka, ali je odgođen zbog izlaska njegovog novog albuma 'Magic'.

Na cijeli slučaj pozitivno ne gleda ni direktor Arene Zagreb Zdenko Antunović. Iako su u oba slučaja uplaćene jamčevine, pa je Arena za dva neodržana koncerta zaradila gotovo 63 tisuće kuna, Antunović je nezadovoljan jer ovakvi događaji štete Areni Zagreb.