ZVIJEZDE U POREČU

Valamar Jazz Festival od 9. do 11. srpnja

16.06.2010 u 11:27

Bionic
Reading

Ljubitelji jazza ovog će srpnja moći uživati u koncertnim izvedbama velikih svjetskih umjetnika na Valamar Jazz Festivalu, prvom međunarodnom jazz festivalu u Istri

Tijekom tri festivalska dana gosti Poreča i Istre imat će priliku uživo poslušati Claudiu Acuñu, Davea Holland & Pepe Habichuela Flamenco Project, Edward Simon Trio, Dianne Reeves, Maurice Brown Effect i Abraham Inc.

Prvi Valamar jazz Festival održava se na otočiću Sv. Nikola nasuprot Poreča, pod otvorenim nebom, s pogledom na more i staru jezgru grada. 

Direktorica Festivala Tamara Obrovac ističe da je osnovna ideja obogatiti kulturnu i turističku ponudu grada Poreča i Istre. Osim koncerata na Sv. Nikoli, Porečani i njihovi gosti moći će uživati i u dnevnim besplatnim koncertima u gradu te after partijima koji će se svaku večer održavati pokraj nedavno obnovljene vile Polesini u Poreču.

U vrtu vile Polesini prošlog je tjedna koncert održala čikaška jazz zvijezda Angela Brown, bio je to sjajan najavni koncert prvog Valamar Jazz Festivala.

Tijekom tri festivalska dana održavat će se po dva koncerta po večeri, a cijena ulaznice iznosi 200 kuna. U cijenu ulaznice je uključen prijevoz brodom do otočića Sv. Nikola i natrag.

PROGRAM VALAMAR JAZZ FESTIVALA:

PETAK, 9. SRPNJA 2010.
Claudia Acuña www.claudiaacuna.com
Dave Holland & Pepe Habichuela Flamenco Project www.daveholland.com

SUBOTA, 10. SRPNJA 2010.
Edward Simon Trio www.edwardsimon.com
Dianne Reeves www.diannereeves.com

NEDJELJA, 11. SRPNJA 2010.
Maurice Brown Effect www.mauricebrown.com
Abraham Inc. www.abrahaminmusic.com