PONIJELA GA ATMOSFERA

Mladenu iz TBF-a umalo ispala bradavica

13.06.2010 u 18:57

Bionic
Reading

Ludoj plesnoj atmosferi koju je riječkoj publici pripremio splitski TBF podlegao je i sam pjevač Mladen Badovinac, što ga je umalo stajalo ispadanja bradavice

Ostaje nepoznanica jesu li veselog Mlađu do ekstaze dovele pjesme njegova benda The Beat Fleet ili se raspametio već uz riječku skupinu Quasarr, no naramenice njegova grudnjaka jedva su izdržale pritisak bujnog poprsja.

Sad kad ste obogaćeni tom informacijom, primite na znanje i da su Klaxonsi ove godine ipak sletjeli u Rijeku i vratili Harteri stari dug. Kao što je najavljeno u službenom programu, mlađahni dečki iz Engleske počeli su svoj energični nastup oko 1 sat iza ponoći. Publiku Hartere počastili su pjesmama s novog albuma, ali i starim hitovima. Zapaljena masa uživala je u gitarskim zvukovima sat vremena, a za bis su ostavili najveći hit 'It's not over yet' i fanove doveli do ekstaze s 'Atalantis to Interzone' kao zadnjom pjesmom.

Čudo elektronske glazbe iz Berlina, projekt Moderat koji je nastao spajanjem kultnih Apparata i Modeselektora, otvorio je svoj vizualno jak nastup s pjesmom 'A New Error'. Kraftwerk 21. stoljeća, kako ih neki nazivaju, doveo je prepunu dvoranu do ekstaze nižući hitove s prošlogodišnjeg albuma. Vrhunac nastupa dogodio se kada su počeli prvi taktovi najvećeg hita 'Rusty Nails' praćeni poznatim vizualnim elementima iz video spota. Nakon sat vremena glazbenog orgazma, publika je tražila još. Vratili su se još jednom na pozornicu i odsvirali 'Slow Match' u produženoj verziji.

Dobro uigrani dvojac iz Hamburga Digitalism nastavio je u elektronskom tonu zabavljati euforičnu i rasplesanu publiku do ranojutarnjih sati i samog zatvaranja Hartere. Dvojac se vidno dobro zabavljao, zahvaljujući čemu je dobivao izvrstan feedback publike.
Vrhunac nastupa postigli su svirajući zapaljivu stvar 'Harder, Better, Faster, Stronger' legendarnog Daft Punka, kao i izvedbom uvijek jednako aktualnog anarhoelektropunk benda Prodigy.

Osim zvijezda koje su nastupale na glavnoj pozornici, i ostali koncertni prostori su imali štošta za ponuditi. Tako su u Hartera Hotelu nastupali popularni Bambi Molestersi, koji su predstavili novi album 'As the Dark Wave Swells' i zanimljivi indie-pop rock bend The Orange Strips iz Labina. Dragulj večeri na Red Bull pozornici bio je kalifornijski DJ Nosaj Thing, kojeg nazivaju wunderkindom elektronske glazbe. Riječku publiku počastio je remiksiranim hitovima poput 'Islands' grupe The XX.

Rijeka je još jednom dokazala da može organizirati jedan od najboljih festivala u regiji i postaviti Hrvatsku na kartu značajnih europskih festivala. Mladen je pak pripadnicama ljepšeg spola pokazao da se nestašne bradavice ipak mogu ukrotiti, samo ako to dovoljno jako želimo.