ODUŠEVIO BEOGRAD

Bob Dylan večeras svira u Zagrebu

07.06.2010 u 13:31

Bionic
Reading

Legendarni Bob Dylan večeras nastupa u Zagrebu na Šalati, a jučer je svirao pred 12.000 ljudi u beogradskoj Areni

Prema pisanju beogradskih medija, Dylan je nizao hitove iz cijele karijere, poput 'I'll Be Your Baby Tonight', 'Masters Of War', 'Stuck Inside Of Mobile With The Memphis Blues Again', no nije komunicirao s publikom. Pokazao je da fantastično vlada s nekoliko instrumenata, poput gitare i električnog klavira, a beogradska publika je oduševljeno reagirala na njegovo sviranje usne harmonike.

Vrhunac koncerta bio je kad je Dylan u potpuno novom aranžmanu svirao 'Like a Rolling Stone',a publika ga je pratila u zboru. Službeni dio koncerta zaključio je pjesmom 'Highway 61 Revisited', a pravo iznenađenje bila je izvedba 'Blowin' in the Wind' koju rijetko svira na nastupima. 'Neprikosnoven tekstopisac, oštar kritičar modernog društva te ikona rocka i bluesa, velik pjesnik sa šeširom i usnom harmonikom u Areni je blistao punim sjajem', izvijestio je beogradski Mondo.

Ne osobito kvalitetna snimka jučerašnjeg nastupa dat će nam barem okvirnu ideju o tome što bismo večeras mogli očekivati u Zagrebu, s obzirom da su i zagrebački i beogradski koncerti dio Dylanove beskrajne turneje 'The Never Ending Tour' koja traje već 22 godine.

Ulazna vrata za večerašnji koncert na zagrebačkoj Šalati  otvaraju se u 19:30 sati, dok je početak koncerta zakazan u 21 sat. Automobilima neće biti moguć prolaz do Šalate pa se posjetitelj mole da koriste javni prijevoz ili da parkiraju svoja vozila malo dalje od Šalate.

Fotografiranje i snimanje koncerta nije dozvoljeno pa se posjetitelji mole da ne koriste fotoaparate i kamere.

Preostale ulaznice, po cijeni od 340 kn, za večerašnji Dylanov koncert dostupne su još samo na prodajnim mjestima Aquarius Music Shopova, u Sirius Music Shopu i Dirty Old Shopu u Zagrebu.