Glazba GOLI I SLOBODNI

Frontmen Flaming Lipsa pokazao sve u spotu

Pogledajte spot 'Watching the Planets' kultnih indie rokera Flaming Lipsa u kojem Wayne Coyne i tridesetak potpuno golih muškaraca i žena doživljavaju katarzu

Teško je racionalnim rječnikom opisati sve psihodelične smjerove u kojima već 27 godina plivaju kultni američki indie rokeri The Flaming Lips dok nas glazbom odvode u paralelne dimenzije, a nevjerojatno je i pokušati pretpostaviti na što ćete naići u njihovim video spotovima.

Frontmen Wayne Coyne poznat je po ekscentričnim eskapadama: baloni, lutke i raznovrsne svjetlosne konfiguracije vjerna publika već godinama očekuje od njegovih nastupa. Njegov zadnji pothvat bio je 'full monty' u spotu za pjesmu 'Watching the Planets', koji je režirao zajedno s Georgeom Salisburyjem i u kojem se ohrabrio ogoliti do kraja.

U tom new age pothvatu rastvaranja ega i spajanja s višim silama, božanstvima i prirodom, prati ga i vjerna gomila golih i razdraganih sljedbenika.

U spotu tridesetak golih muškaraca i žena proživljava Coynovu religijsko-glazbenu epifaniju i katarzu. Sam pjevač ponosan je što je spot zabranjen na Youtubeu, jer je oduvijek odbacivao klasične norme i zagovarao drugačije načine prezentacije vlastite umjetnosti.

U prekrasnoj pjesmi sudaraju se planeti i svjetovi, a ljudi uokolo trče slobodni i goli. Tome se nadamo i na skorom koncertnom nastupu Flaming Lipsa u Zagrebu na T-Mobile INmusic festivalu. 

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više