PREDVIĐANJA

Tko će pobijediti na Eurosongu prema Googleu?

21.05.2010 u 07:18

Bionic
Reading

Google je pokrenuo posebnu stranicu posvećenu 55. natjecanju za najbolju pjesmu Europe, popularni Eurosong, koja izračunava ukupni rezultat koji bi se dobio kad bi se glasovanje održalo danas

Bazirajući se na broju učitavanja, Google prognozira popularnost svakog sudionika ovog velikog natjecanja u svakoj od zemalja učesnica te izračunava ukupni rezultat koji bi se dobio kad bi se glasanje održalo danas.

U trenutku pisanja ovoga teksta vodi Njemica Lena, a iza sebe je ostavila Gruzijku Sofiju Nizharadze i Maltežanku Theu Garrett

Naše predstavnice iz grupe Femminem su zasad 20, dok je predstavnik BiH Vukašin Brajić na 33. mjestu, a Milan Stanković, predstavnik Srbije, na 22. mjestu.

Ipak, Google podsjeća da će u konačnom glasanju sa 50 posto sudjelovati glasovi stručnog žirija te da se njihovi glasovi nikako ne mogu predvidjeti. Također je objašnjeno da, baš kao što nijedna zemlja ne može glasati za svog predstavnika, tako se ni u ukupnom rezultatu ne uračunavaju klikovi iz zemlje iz koje pjevač ili grupa dolaze.

Prošle godine Google je predvidio pobjedu Norvežanina Alexandera Rybaka u Moskvi.

Zanimaju li vas Googleova predviđanja, pogledajte OVDJE.