MLADE SNAGE

Heroina i Andrija na T-Mobile INmusic festivalu

14.05.2010 u 14:45

Bionic
Reading

Heroina i Andrija, dva mlada benda koja su sudjelovala na natječaju za nastup na T-Mobile INmusic festivalu, predstavit će se publici na Jarunu

Cilj natječaja za bendove koji je trajao od 15. veljače do 1. svibnja nije bio samo odabir izvođača za nastup na T-Mobile INmusic festivalu, već i promocija izvođača koji su sudjelovali, jer su tisuće posjetitelja imale priliku poslušati, pročitati i pogledati nešto o brojnim novim glazbenim nadama iz raznih zemalja pomoću prijava na stranici festivala.

Zagrebački bend Heroina uporno i demonstrativno odbacuje 'psihodelični narkomanski rock´n´roll 60-ih koji im se pripisuje, a dečki za sebe tvrde da su pomaknuti, unakaženi blues. Studijski prvijenac objavili su 2009. godine, a samostalno izdani EP 'Scar That Blues' promovirali su otvorivši 10. NO Jazz festival. Jedan su od zanimljivijih mladih rock bendova, a u njihovom se radu osjeti širok spektar utjecaja. Heroinu čine: Hrvoje Malić, Luka Brlek, Vinko Ergotić i Tom Palinić.

Andrija stiže iz Livna, a s radom počinje krajem 2002. godine te iza sebe ima tri albuma: 'Grdna rano', 'Neumjerenost u iću, piću i krvoproliću' te 'Borba bikova'. Albumi su pod nazivom 'Tri albuma' snimljeni i objavljeni za etiketu Slušaj najglasnije. Četvrti album je dovršen i sprema se njegovo snimanje. Za sebe kažu: 'Sve što Andrija radi je umjetnost. '

Dosad potvrđena imena na T-Mobile INmusicu: Massive Attack, Billy Idol, The Flaming Lips, LCD Soundsystem, Morcheeba, !!!, Pendulum, Rise Against, Flogging Molly, Broken Social Scene i mnogi drugi. Uz glazbeni program, posjetitelje očekuje šest dana boravka u festivalskom kampu gdje će moći uživati i u kupanju, sportu, posjetima gradu i zanimljivim lokacijama diljem Hrvatske.

Andrija: Pancirka