Glazba POVRATAK

Izlaze Štulićeva sabrana djela i neobjavljena glazba

Sabrana djela legendarnog Branimira Johnnyja Štulića trebala bi izaći do kraja ovog mjeseca, piše beogradski dnevnik Blic

Paket koji se priprema sadržavat će čak petnaest knjiga bivšeg frontmena Azre i dvostruki CD s glazbom koja do sada nije bila objavljivana.

Na glazbenom CD-u bit će snimka s koncerata Štulića i Azre u Mostaru i Banjaluci, a kako tvrdi Bane Gojković, vlasnik izdavačke kuće, Johnny sam crta omote za svoja djela.

'Nedavno sam bio kod Johnnyja u Nizozemskoj i on je dobro. Predano radi na omotima za knjige i CD. Uspjeli smo se dogovoriti da uz komplet njegovih književnih djela ide poklon CD s koncerata u Mostaru i Banjaluci, koje je radio devedesete godine. Koncert u Mostaru je bio mirniji i tu je izvodio uglavnom balade i obrade tradicionalnih pjesama, a u banjalučkom Boriku je bio s tadašnjom postavom Azre. Johnny je napisao i propratni tekst koji prati izdanje ovog CD-a, u kojem otkriva što se dešavalo tih godina', kaže Gojković u Blicu i dodaje da su oba koncerta bila dio njegove političke kampanje koja se zvala 'Ne pokaži da si ufitiljio', kojom je pokušao preduhitriti događaje koji će se uskoro dogoditi u bivšoj Jugoslaviji.

'Sve je napisao u heksametarskom stihu u svom maniru. Sabranim djelima dodao je i svoj novi prepjev u heksametru poznatog djela Dragoslava Mihajlovića 'Kad su cvetale tikve'. To će biti petnaesta knjiga u okviru njegovih sabranih djela. Plan je da se djela pojave do kraja svibnja, a u lipnju ćemo napraviti promociju u novom klubu Ilegala', kaže Gojković za Blic.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više