Glazba TAMARA OBROVAC

'Vino se kuša, muzika se sluša'

  • Autor: D.Jagatić
  • 7.5.2010 14:54:42
  • 7.5.2010 8:00:00

Istarska world music diva nominirana je u tri kategorije za Porin zahvaljujući albumu 'Neću više jazz kantati', a nedavno je postala i umjetnička direktorica Valamar Jazz Festivala koji će se održati u Poreču od 9. do 11. srpnja te će u svom prvom izdanju ugostiti vrhunske jazz zvijezde

Tamara Obrovac s pravom je na glasu kao istarska, ali i hrvatska world music diva. Svojim jedinstvenim glasom i specifičnim etno jazzom, baziranim na istarskoj autohtonoj glazbi, zadivila je i svijet te je 2004. godine nominirana za prestižnu BBC-jevu nagradu World Music Award. Objavila je šest studijskih albuma, od kojih je posljednji 'Neću više jazz kantati', objavljen 2009. godine, nominiran u tri kategorije za ovogodišnji Porin: najbolji album klupske glazbe, pjesma godine ('Neću više jazz kantati') i vokalna suradnja godine (s Rambom Amadeusom u pjesmi 'Turbo Funk').

Paralelno s pjevanjem i skladanjem, Tamara je krajem prošle godine postala umjetnička direktorica Valamar Jazz Festivala koji će se održati u Poreču od 9. do 11. srpnja uz sudjelovanje vrhunskih jazz izvođača, među kojima se nalaze Dave Holland s novim Flamenco Projectom, čileanska jazz diva Claudia Acuna, Edward Simons Trio, Diana Reeves itd. O svemu tome popričali smo s Tamarom Obrovac u videointervjuu.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više