TIME JE ODLUČIO

Lady Gaga je najutjecajnija showbiz osoba na svijetu

05.05.2010 u 14:08

Bionic
Reading

Časopis Time i ove je godine poredao sto najutjecajnijih ljudi svijeta u različitim područjima, a osobom najsnažnijeg utjecaja u umjetnosti i showbiznisu proglašena je Lady Gaga

Lady Gaga (24), svojom glazbom, ekstravagantnim izgledom te lascivnim javnim istupima i koncertnim nastupima, u što će se 5. studenog u Areni moći uvjeriti i Zagrepčani, diže buku svuda oko sebe te vrši izuzetno snažan utjecaj na glazbene štovatelje, ali i mnoge druge. Mediji je vjerno prate dok ona mudro plete niti svoje karijere, sigurno je vodeći u dosad nepoznate visine. Nedavno je tako postala prva osoba koja je dosegnula milijardu pregleda svojih spotova na internetu. Kako na koncertima, tako i u spotovima, Gaga spaja glazbu s performansom, uz obavezni začin seksa. Sve to navelo je ugledni časopis Time da je proglasi najutjecajnijom svjetskom zvijezdom.

Iza novoustoličene glazbene kraljice smjestili su se, rame uz rame s pokojim dirigentskim štapićem, književnim perom ili slikarskim kistom, poput Banksyja, voditelj Conan O'Brien, prva redateljica koja je osvojila Oscara Kathryn Bigelow, 'medijska institucija' OprahWinfrey, mlađahna glumačka zvijezda za kojom luduju milijuni šiparica, tj. Robert Pattinson, glumac Ashton Kutcher, pionir celebrity twitanja, conutry slatkica Taylor Swift i ekstravagantni komičar Neil Patrick Harris.

Na popisu odabranih našao se, jasno, i televizijski moćnik Simon Cowell te Sandra Bullock, koja je osvojenim Oscarom učvrstila mjesto u prvoj glumačkoj ligi, nametnuvši se medijima i obožavateljima šarmom i humorom kojima je ujedinila zlatnog kipića i Zlatnu malinu. Od starije garde, najviše pozicije dohvatile su glazbene legende Prince i Elton John. Šetnju ovogodišnjim umjetničkim i medijskim utjecajem zatvaraju britanski komičar Ricky Gervais i redatelj James Cameron koji je Avatarom otvorio vrata novim računalno-filmskim revolucijama.