PUNK FEŠTA U BOOGALOOU

The Exploited ponovno u Zagrebu

04.05.2010 u 15:00

Bionic
Reading

The Exploited, legendarni punk bend osnovan 1979. godine u Edinburghu, koji je 2005. godine održao spektakularan nastup u zagrebačkom Boogaloou, u srijedu 5. svibnja vraća se na 'mjesto zločina'

Koncert će se održati u sklopu Vive Le Punk! Festa s početkom u 20 sati. Osim njih, nastupit će  američka rockabilly punk atrakcija Al & The Black Cats, dok će domaće snage predstavljati old school punk rokeri Eksodus iz Zagreba i zadarski pankeri Trn U Oku

Zanimljivo je da je frontmen The Exploiteda Wattie Buchan uspio 25 godina održati bend na okupu, iako su se postave često mijenjale. On je zapravo jedini član originalne postave koja je davne 1981. snimila prvi album Punk's Not Dead, koji se odmah prodao u preko 150 tisuća primjeraka.

Bend kao svoje uzore navodi Sex Pistols, The Vibrators (čiju su pjesmu 'Troops Of Tomorrow' obradili), The Damned i dr.

O koncertu The Exploiteda održanom 2005. godine pričalo se i mjesecima poslije, jer usprkos dugovječnom boravku na glazbenoj sceni, njihov 'in your face' stav se nimalo nije promijenio, dapače još su jednako beskompromisni kao na početku svoje karijere, a njihovi su nastupi redovito na rubu incidenta.

Dakle, ako želite provjeriti kako uživo zvuče njihovi klasici poput 'Punk's Not Dead', 'Dogs Of War', 'Troops Of Tomorrow', 'Sex And Violence', 'Army Life', 'Porno Slut', 'I Believe In Anarchy' ili 'Barmy Army', Boogaloo u srijedu 5. svibnja je 'must be' destinacija za sve ljubitelje punka i koncertnih događanja općenito.

Exploited uživo