tportal.hr

Zagreb
+5
Osijek
+9
Pula
+13
Rijeka
+16
Zadar
+15
Split
+15
Dubrovnik
+15

Ivana Kindl

'Promjenjiva'

Četvrti album Ivane Kindl predstavlja zaokret u njezinoj karijeri kojim je pokazala koliko je zrela pjevačica. Glasom je već odavno dokazala da pripada samom vrhu, no sada se nameće autorstvom koje je podijelila s Alenom Križajem. On potpisuje aranžmane i produkciju cijelog albuma, zbog čega će pjesme s 'Promjenjive' još jako, jako dugo živjeti u eteru

Datum objave:
22.4.2010 8:00

Zadnja izmjena:
23.4.2010 11:50

Radi lakšeg razumijevanja novog albuma Ivane Kindl, valja spomenuti da je njezin prvi suradnik Alen Križaj, koji je s njom stvorio devet novih pjesama, napisao aranžmane i producirao ih, basist grupe Detour i traženi studijski glazbenik, ali i njezin muškarac. Dobro je to znati, ne zbog forsiranja trača, nego zbog činjenice da se kemija ostvarena u pjesmama zahvaljujući njihovoj suradnji osjeti već nakon prvog slušanja, a i lagani dodir Detura se također primijeti. Ivana je pritom u pjevanju iskrena do kraja, emotivna i uvjerljiva, a s obzirom da većina pjesama ima potencijal hita, 'Promjenjiva' je album koji će joj omogućiti da svojim novim pjesmama jako dugo opstane na domaćim top ljestvicama.

Singlom 'Oči' najavila je album i dala do znanja da se ne šali. S obzirom da su 'Oči' u vrlo kratkom vremenu osvojile vrhove domaćih top ljestvica, slično će se dogoditi i s ostatkom albuma. Očito se poigravajući glazbenim stilovima unutar pop izričaja, Križaj je s Ivanom napravio raspon hitova koji se kreću od klasične disko sheme u pjesmi 'Putovanje', preko najvećeg i klasičnog, ali moćnog pop hita 'Utjeha' (u kojoj gostuje Carla Belovari), do afro-plesnog hita 'Sunshine' koji uvodnim rapom otvara MC Andy Stewlocks' Ninvalle. Sve kako bi imali bar jedan pogodak. Međutim, pogodaka ima više unatoč primjetnim manama albuma.

Upravo to što su šarali po glazbenim stilovima unutar pop izraza umanjuje veličinu albuma, dok većina pjesama zvuči kao da je nastala u nekom drugom, prošlom vremenu i tek sad dočekala svoje prvo izdanje. Na njihovu sreću, riječ je o lijepim pjesmama koji će bez sumnje naći put do publike. Međutim, Ivana ima potencijala stvoriti još bolji album, a prioritet bi joj trebao biti aktualna globalna pop produkcija, a ne domaća konkurencija. Lagano staromodan, ali pitak album Ivane Kindl, s nekoliko doista velikih pjesama i još više hitova.

Ocjena: 8/10
Izdavač: Menart

Ivana Kindl: Promjenjiva

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


RTL

Preporučujemo

tportal.hr

tportal.hr

Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr