PREKRIVENI PEPELOM

Jazzarella u minusu od 300.000 dolara

19.04.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Otkazivanje nastupa Dee Dee Bridgewater i Eliane Elias na zagrebačkom jazz festivalu bacio je u očaj organizatora Dražena Kokanovića koji zbog blokade zračnog prometa u Europi procjenjuje štetu na 300.000 dolara

'Otkako je zbog oblaka vulkanskog pepela pootkazivana većina avionskih letova nad Europom, smišljali smo način kojim bi u Hrvatsku ipak došle Dee Dee Bridgewater sa svojim kvintetom i Eliane Elias sa svojim kvartetom. Razmatrali smo i opciju unajmljivanja luksuznog autobusa koji stoji 10.000 funti, ali rezervacije za sva takva i slična vozila odavno su planule, pa sad s tugom moram reći da Dee Dee Bridgewater, dvostruka dobitnica Grammyja, neće svojim nastupom u Lisinskom 19. travnja otvoriti naš festival. Također, ljubitelji jazza zbog vulkanske erupcije dan kasnije neće moći biti na koncertu Eliane Elias', rekao je direktor jazz festivala Jazzarella Dražen Kokanović za Jutarnji list, ali je i izrazio nadu da će potkraj travnja zagrebačka publika možda moći uživati u nastupu treće jazz dame - Cassandre Wilson i njezina seksteta.

Naime, jedna od najslavnijih svjetskih jazz pjevačica 25. travnja nastupa u Ljubljani, a Kokanović i njegova ekipa trenutačno su u pregovorima s njenim menadžmentom, pa bi Cassandra Wilson, uspiju li se dogovoriti, u Zagrebu svoj koncert održala dan kasnije, 26. travnja. Na kraju je još dodao da je štetu mogao donekle umanjiti angažiranjem B lige jazz pjevačica, ali na takvo što ni ne pomišlja jer nastoji iz godine u godinu podizati kvalitetu festivalskih izvođača te dovoditi najveće svjetske zvijezde i Zagreb pretvarati u sve ozbiljniji jazz centar.