VRHUNSKA JAZZARELLA

Dee Dee Bridgewater i Cassandra Wilson u Zagrebu

12.04.2010 u 13:47

Bionic
Reading

Dee Dee Bridgewater, Eliane Elias i Cassandra Wilson gostuju na ovogodišnjem, petom Ghetaldus All Woman Jazz Festivalu koji se održava u Zagrebu od 19. do 21. travnja

Predstavljanje petog izdanja međunarodnog jazz festivala koji ugošćuje samo jazz pjevačice održano je danas na prigodnoj press konferenciji u Best Western Premier Hotelu Astoria u Zagrebu. Festival su predstavili Duško Ljuština, savjetnik gradonačelnika i predstojnik Ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Dražen Kokanović, direktor festivala, Davor Hrvoj, jazz kritičar i Ana Mikin, voditeljica odnosa s javnošću festivala. I dok je gospodin Ljuština izrazio posebno zadovoljstvo što Grad financira festival, a Kokanović svoje zadovoljstvo petom godinom održavanja ovog specifičnog jazz festivala, Hrvoj je predstavio tri jazz dive koje će nastupiti u Lisinskom, odnosno u ZKM-u.

Peto izdanje Ghetaldus All Women Jazz Festivala – Jazzarella5 otvorit će 19. travnja, nastupom u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, jedna od najznačajnijih pjevačica na današnjoj jazz sceni i dvostruka dobitnica prestižne nagrade Grammy - Dee Dee Bridgewater. Sljedeća večer rezervirana je za nastup poznate brazilske jazz klaviristice, pjevačice, skladateljice i aranžerke Eliane Elias u Zagrebačkom kazalištu mladih, dok nas treće, posljednje večeri festivala u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski očekuje nastup još jedne dobitnice Grammyja i jazz pjevačice koju nerijetko nazivaju najboljom - Cassandre Wilson.

Koncerti Dee Dee Bridgewater Quinteta i Cassandra Wilson Sexteta počet će u 19.30 sati, dok će koncert Eliane Elias Quarteta početi u 21 sat. Ulaznice za 5. Ghetaldus All Women Jazz Festival – Jazzarella5 prodaju se na blagajni KD Vatroslav Lisinski i ZKM-a po cijeni od 140 do 300 kn.