Glazba ZAKLADA ANA RUKAVINA

'Koncertom za život' prikupljeno sto tisuća kuna

  • Autor: tportal.hr
  • 1.4.2010 10:56:38
  • 1.4.2010 9:03:20

Humanitarnim 'Koncertom za život' održanim u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja prikupljeno je gotovo sto tisuća kuna za Zakladu Ana Rukavina

U punoj dvorani Vatroslav Lisinski uz Zagrebačku filharmoniju nastupio je akademski zbor Ivan Goran Kovačić te solisti Adela Golac-Rilović, Martina Gojčeta-Silić, Zoran Todorovich te Giorgio Surian. Uz monogobrojne građane u koncertu je uživao i predsjednik Ivo Josipović koji je uz Grad Zagreb također bio pokrovitelj ove humanitarne akcije.

'Zagrebačka filharmonija već treću godinu zaredom, u skladu sa željom maestra Šuteja, organizira koncert posvećen našoj Ani. 'Koncert za život' ove se godine poklopio s proslavom Aninog rođendana, 28. ožujka, a povodom njega uz pomoć sredstava koja su prikupljena od ulaznica tipizirat ćemo nove uzorke krvi', rekla je upraviteljica Zaklade Marija Rukavina te dodala da su dosad zahvaljujući Registru spašena tri života.

Predsjednik Josipović je izjavio da Zaklada Ana Rukavina radi prevrijedne i prevažne stvari za sve ljude, a posebno za one koji su oboljeli. Dodao je da je radom te plemenite zaklade spašeno nekoliko života i to je ono najvrjednije zbog čega je osnovana.

Josipović se prisjetio i maestra Vjekoslava Šuteja rekavši kako je on velikan naše glazbene kulture koji je također podržavao Zakladu sudjelujući u humanitarnim koncertima. 'Večerašnji koncert pravo je sjećanje na maestra koji je itekako zadužio našu kulturu', izjavio je Josipović.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više