Glazba VELIČANSTVENI TRG

Toše dobiva svoju ulicu u Skoplju

  • Autor: N. T.
  • 15.1.2009 14:50:03
  • 15.1.2009 11:00:00

Toše Proeski u skopskom naselju Novo lisiče dobiva ulicu sa svojim imenom, kojom će dominirati fontana, također napravljena njemu u čast

Blic
Projekt je djelo arhitekta Filipa Bogatinova
Tragično preminuli makedonski pjevač Toše Proeski dobio je svoju ulicu, koju će gradske vlasti urediti kao trg, a najavljeno da će podsjećati na njujorški Central Park.

'Park će veličinom biti daleko manji od čuvenog njujorškog parka, ali bi čak i čuveni arhitekt Olmsted mogao biti zavidan na suptilnosti ovakvog djela', rekao je profesor Georgi Konstantinovski, član komisije koja je odlučivala o pobjedniku.

Natječaj za taj projekt prošle je godine raspisala skopska općina Aerodrom, a pobijedio je mladi arhitekt Filip Bogatinov, piše Blic.

Ulicom će dominirati dva kružna trga na samom ulazu te dva na izlazu iz ulice. Na centralnom trgu bit će postavljena četiri visoka stupa, koja predstavljaju članove benda, a u sredini će biti fontana koja će simbolično predstavljati pokojnog pjevača.

'Toše je bio i ostao idol mladih u Makedoniji i na Balkanu. Naša općina je jedna od najmlađih i zato ćemo napraviti prostor gdje će se mladi ljudi prisjećati Proeskog. Mi smo odredili da to bude ulica koja je dosad nosila ime Dječja ulica', rekao je gradonačelnik Skoplja Kiril Todorovski.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više