KONCERT U GRADSKOM VRTU

Bajaga u Osijeku proslavio 25 godina karijere

06.03.2010 u 14:27

Bionic
Reading

Bajaga i Instruktori ne moraju čekati nove četiri godine da održe sjajan koncert u Osijeku. Nastupom u petak u napunjenoj dvorani Gradski vrt dokazali su privrženost osječke publike

Bez stanke, s nekoliko podsjećanja na dosadašnja vesela druženja, prošli smo cijeli repertoar 25-godišnje rock karijere, jubilej koji Bajaga proslavlja serijom koncerata širom bivše Jugoslavije. 'Baš volimo doći u Osijek', poručio je Bajaga uz odobravanje publike.

'Berlin', 'Mali slonovi', 'Poljubi me', 'Limene trube', 'Gore dole'... na kraju 'Marlene' na pozornicu je doletio Dejan Cukić i izveo impresivan vokalni solo. Zahvalivši se Bajagi na pozivu, Cukić, bivši instruktor, glazbenik i novinar, otpjevao je 'Jahače magle' i kasnije se prihvatio gitare. To je bilo iznenađenje Osječanima, najavljeno uoči koncerta.

Tijekom izvedbi nekoliko prvih skladbi još se uštimavalo ozvučenje, nisu se čule gitare, ali već nakon pol sata, od 'Godine prolaze', hitovi su zvučali odlično. Pjesmu 'Život je nekad siv nekad žut' najavio je najpoznatiji 'instruktor' Žika Milenković duhovitom solo hip hop izvedbom.

Slavonci očito izvrsno poznaju Bajagin repertoar, riječi svih pjesama orile su se sportskom dvoranom u koju stane oko sedam tisuća ljudi, od kojih je četiri i pol tisuće sjedećih mjesta, ali nitko nije na njima sjedio.

Sviralo se i pjevalo puna dva i pol sata. 'Ruski voz' i 'Tamara' sačuvani su za prvi bis. Za drugi izlazak publika se izborila rukama i nogama, a beogradski gosti Osječane su u noć poslali stihovima 'Samo nam je ljubav potrebna'.