PROMJENE U POSTAVI

Zadarski metalci Rising Dream imaju novu pjevačicu

19.02.2010 u 13:00

Bionic
Reading

Zadarska metal grupa Rising Dream nakon koncertno aktivnog proljeća i ljeta nedavno je predstavila svojeg novoga člana, pjevačicu Ines Tančevu

Novi 'screamer' u postavi ovog benda je Ines s kojom dečki već rade na novom, drugom po redu albumu, nasljedniku Failed Apocalypse

'Premda se s nekim članovima grupe osobno znam već neko vrijeme, tek sada iz prve ruke mogu ustvrditi da je vrijeme za velike poteze. Očekujte izvrsne izvedbe, kako studijske, tako i koncertne', poručila je fanovima prva ženska članica ovoga benda koji je bio i predgrupa Iron Maiden na njihovom koncertu na Poljudu 2008. godine.

Prema riječima gitarista Rising Dreama Gorana Paleke, promjena u postavi ne znači i promjenu u glazbenom stilu.

Ines Tančeva

'Transformacija dolazi samo po pitanju vizualnog identiteta, pa mislim da smo sad puno zanimljiviji s pjevačicom u prvom planu. Frontwoman u svakom pogledu predstavlja napredak i korak dalje u raznovrsnosti i prezentaciji benda. U ovom slučaju ženski vokal ne znači ujedno i 'mekši' vokal, već baš naprotiv, agresivnost i melodioznost glasa jači su nego ikad. Rising Dream se kroz godine progresivno razvijao i stvarao svoj stil. Tome i dalje težimo bez opterećivanja i ograničavanja slobode stvaranja pjesama. Bend već neko vrijeme radi na nešto žešćem stilu koji se pokazao dobitnim za sve članove. Novi angažman samo je pridonio razvoju ideja i žestini novih pjesama. To znači da će poveznica sa starijim materijalima biti u nekim potpisnim elementima, no sve je odvedeno na žešći nivo', otkrio je Paleka dodajući da bend intenzivno radi na novim pjesmama.

Kako kaže, drugi album je prioritet za konstantu benda i želja je grupe u sljedeće izdanje upakirati što kvalitetniji materijal i produkciju.

'Svjesni smo da se nalazimo u najopasnijem i najokrutnijem periodu za svaki bend – razdoblju između prva dva albuma. Stoga, radimo iz dana u dan na finaliziranju ideja i planova. Naravno, koncerti su nam još uvijek jako bitni. Zbog toga smo se i okupili i mislimo da tu možemo najviše i ponuditi, a s novom snagom u bendu to će nesumnjivo biti užitak', smatra Goran.