VEĆ VIĐENI ORIGINAL

Severina u Beogradu kopirala Britney Spears

19.02.2010 u 11:29

Bionic
Reading

Severina je za svoj jedinstveni beogradski koncert preuzela veliki broj scenskih elemenata od Britney Spears, od grandioznog ulaska i ljuljačke koja se diže do kostima i koreografije

Najveći globalni koncertni show prošle nam je godine priuštila, uz sve dodatne pikanterije, jedna i jedina Britney Spears. Hrvatima, nažalost, tek posredno, putem internetskih vijesti, fotki, videa i gafova. No, je li Britney baš jedina ili naš mali balkanski kutak skriva njezinu kopiju, prosudite sami u videoprilogu u kojemu su se autori Cromusictubea potrudili usporediti dva nastupa. U međuvremenu, ili međuprostoru, mi ćemo vas malo uputiti.

Navodna kopija je još jedna i jedinstvena, naše gore Severina, koja je nedavno u Beogradu napravila originalan show pred 20 tisuća fanova. Dok su oduševljeni Beograđani i Beograđanke pjevali uglas sa Sevke, divili se koreografijama u kojima se našlo prostora za cirkuski, kabaretski, romski i niz drugih kutaka, milijuni posjetitelja Britneyjinih koncerata mogli su prokomentirati tek – bio, vidio, zaboravio.

Priča o krađi nije nova, krenula je za snimanja spota za pjesmu Tridesete, kad je Viktor Drago negirao bilo kakve poveznice Sevkina izvijanja na ljuljački s onim njezine američke kolegice. Sad, poduprta dodatnim poveznicama poput sličnog tipa odjeće, od militarističkih sakoa i zlatnih haljinica do romskih krpica, zatim sličnog bombastičnog ulaska do scenskih pokreta i rekvizita, priča djeluje poprilično uvjerljivo. Prosudite sami.