The Bambi Molesters

'As the Dark Wave Swells'

18.02.2010 u 10:17

Bionic
Reading

Novi album hrvatskih surf rokera ne donosi ništa novo ni revolucionarno, no nema sumnje da će njihovi obožavatelji ponovo biti oduševljeni njihovim strastvenim uživanjem u surf rocku

Svirati surf rock u Hrvatskoj je otprilike podjednako kao da neki bend iz Kalifornije skine Cinkuše ili Kries. Čudno. Nema sumnje da bi taj kalifornijski bend stekao sasvim dovoljno poklonika koji su se pronašli u toj glazbi i pune njihove klupske nastupe kao što su The Bambi Molesters oduševili dovoljan broj hrvatskih poklonika surf rocka. Jer, ruku na srce, oni to rade odlično, pa nije ni čudo što svako toliko dobiju poziv da nastupe negdje diljem svijeta i oduševe par stotina zabezeknutih, ali oduševljenih posjetitelja njihovih nastupa.


'As the Dark Wave Swells' ne nudi ništa novo ni posebno uzbudljivo u odnosu na dosadašnje albume izuzev možda sjajno aranžirane pjesme 'Point of No Return' koja s gudačima zvuči doista poput glazbene podloge najvažnije scene nekog američkom kriminalističkog blockbustera u režiji Rodrigueza ili Tarantina. Produkcijski sjajno, atmosferom nabijeno i skladateljski maštovito.

Nema sumnje da momci i djevojka iz grupe The Bambi Molesters uživaju u glazbi koju stvaraju i sviraju, te je odmah jasno da im to nije kruh već zadovoljstvo koje ih ispunjava pa nije ni za očekivati da će se njihove pjesme natjecati na domaćim top ljestvicama sa ostalim hrvatskim pjesmama jer njihov surf rock nema ama baš nikakvu konkurenciju u Hrvatskoj. Oni se ni ne trude niti bi htjeli stvarati hitove ili se poigravati drugim žanrovima kako bi se natjecali s njihovim kolegama sa scene. S druge pak strane, možda baš zbog te činjenice, ocjenjivati njihov novi album i glazbu na njemu je pomalo apsurdno. Uostalom, kad ste u Hrvatskoj čuli da je netko pustio neki surf rock bend na radiju osim njih? The Bambi Molesters su kategorija za sebe i kao takve ih treba i doživjeti. Volite li surf rock, uživat ćete u njihovom novom albumu. Ne volite li surf rock, nemojte ga ni pokušati slušati.

Ocjena: 7/10
Izdavač: Dancing Bear