Glazba The Bambi Molesters

'Europska turneja kreće najesen'

  • Autor: D.Jagatić
  • 17.2.2010 13:42:18
  • 17.2.2010 9:00:00

Uoči velikog zagrebačkog koncerta u Teatru &TD 26. veljače, a povodom izlaska novog albuma 'As The Dark Wave Swells', Lada Furlan Zaborac i Dalibor Pavičić predstavili su ga za tportal te ispričali što su radili u punih devet godina pauze

Ovih dana se u prodaji pojavio novi studijski album hrvatske surf grupe The Bambi Molesters 'As The Dark Wave Swells', koji je producirao njihov stari prijatelj i vođa grupe The Walkabouts Chris Eckman. Ta je suradnja prije nekoliko godina iznjedrila jedan od najboljih domaćih albuma prvog desetljeća 21. stoljeća po mišljenju hrvatskih rock kritičara - 'Night Of Forgotten Films' grupe The Strange.

The Bambi Molesters su posljednji studijski album 'Sonic Bullets - 13 From The Hip' objavili 2001. godine, a upravo ih je on proslavio širom svijeta - na njemu su ugostili članove grupe R.E.M. koji su bili oduševljeni njihovom glazbom te, predstavljajući ga, prokrstarili Europom i stigli čak do Novog Zelanda. Njihov najnoviji album 'As The Dark Wave Swells' od travnja ove godine kreće u distribuciju širom Europe zahvaljujući diskografskoj kući Glitterhouse Records za koju snimaju izvođači kao što su The Walkabouts, Willard Grand Conspiracy, Hazeldine, Monster Magnet itd. O svemu tome i još koječemu saznajte u videointervjuu koji su za tportal dali Lada Furlan Zaborac i Dalibor Pavičić.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više