Sade

'Soldier Of Love'

12.02.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Sade se s punim pravom vratila na scenu jer i punih 26 godina od briljantnog albuma 'Diamond Life', pjesme s njega zvuče vanvremenski, a novi album samo nastavlja tradiciju pjesama za dušu ne podilazeći pritom prolaznim trendovima

Kada se Sade pojavila na sceni 1984. godine albumom 'Diamond Life', bila je prava senzacija. U međuvremenu je objavila šest studijskih albuma koje je prodala u preko 50 milijuna primjeraka. Sade je kraljica britanske glazbene scene, pa je stoga ove godine i nominirana za Brit Awards u kategoriji najboljeg britanskog albuma u posljednjih 30 godina.

Iako mnogi padnu u zamku povratka na scenu najčešće se rukovodeći aktualnim trendovima i tvoreći lošu kopiju sebe iz vremena uspjeha u kombinaciji s nekim trendi stilom koji im nikako ne leži, Sade je, poput Grace Jones, nastavila otprilike tamo gdje je stala sa svojim posljednjim albumom 'Lovers Rock' objavljenim 2000. godine.

'Soldier Of Love' nudi ponovno prepoznatljive pjesme koju su napravile od Sade ono što je danas. U vrijeme kada beatovi dominiraju, a brzina ritma se povećava paralelno s pretjeranim make-upom novopečenih zvijezda, Sade kao da se postavila iznad svega toga, lagano ušetala i svojim pjesmama bacila sjenu na postojeću scenu dominatno nudeći album ispunjen prekrasnim pjesmama sasvim laganog ritma. Kao da nije odavde i kao da je se uopće ne tiče što se događa na sceni vjerujući samo u svoje pjesme. Tako nećete dobiti sveprisutnu dozu r'n'b-ja, plesnih beatova i producentskih bravura, već čistokrvne pjesme u kojima dominira njezin prekrasan glas koji pjeva lijepe pjesme.

Osim odličnog naslovnog singla kojim je najavila album, Sade nudi još devet pjesama koje svojom atmosferom jednostavno plijene pažnju. Dovoljno je da zažmirite, stavite slušalice na uši i odšećete daleko od svakodnevnice uronjeni u svoje misli. Rijetko hrabar album ispunjen laganicama koje vas neće ostaviti ravnodušnim. Dostojan povratak kraljice britanske glazbene scene.

Ocjena: 9/10
Izdavač: Epic/Menart