Glazba SPREMAN NA SUOČENJE

Osobni liječnik Michaela Jacksona pregovara o predaji

  • Autor: Hina
  • 5.2.2010 10:32:24
  • 5.2.2010 9:41:44

Osobni liječnik pokojnog pop pjevača Michaela Jacksona, dr. Conrad Murray, pregovara s tužiteljima o planovima da se preda i suoči s optužbama za Jacksonovu smrt

Iz pravosudnih izvora je objavljeno da je za Murraya zakazano pojavljivanje pred sudom kraja međunarodne zračne luke u Los Angelesu u petak u 13:30, po lokalnom vremenu.

'Trenutačno pregovaramo s uredom državnog tužitelja o predaji dr. Murraya', rekao je njegov odvjetnik Ed Chernoff u priopćenju na svojoj web stranici.

'Detalji još nisu dogovoreni a kada sporazum bude dovršen dodatno ćemo izvijesti na ovoj web stranici', naveo je Chernoff.

Tužitelji još nisu objavili optužbe a Murrayu nije rečeno kako ili gdje se treba predati, izjavila je glasnogovornica njegove odvjetničke ekipe.

Murray je prošloga tjedna doputovao u Los Angeles iz svog doma u Houstonu, Teksas, u očekivanju moguće optužnice, za koju se očekuje da će biti objavljene u idućih 24 do 48 sati, dodala je glasnogovornica.

Murray je unajmljen kao Jacksonov osobni liječnik dok se pjevač pripremao za seriju povratničkih nastupa u Londonu.

U istrazi je Murray rekao istražiteljima da je Jacksona liječio od nesanice i pokušavao odvići od ovisnosti o propofolu, snažnom bolničkom anastetiku koji je primao intravenozno.

Kazao je da je rano ujutro 25. lipnja, nakon bezuspješnih pokušaja da Jacksona uspava sedativima, ordinirao propofol, a kada je pjevač počeo spavati napustio je sobu na dvije minute.

Kada se vratio Jackson više nije disao. Murray je ostao uz Jacksona dok je došla hitna pomoć i pratio ga u Medicinski centar sveučilišta UCLA, gdje je kasnije proglašen mrtvim.

Mrtvozornik okruga Los Angeles proglasio je Jacksonovu smrt ubojstvom, koje je rezultat kombinacije lijekova, primarno propofola i lorazepama.

Jackson je umro od 'akutnog trovanja propofolom', a smrti je pridonio i 'učinak benzodiazepina', naveo je u nalazima mrtvozornik. Lorazepam i još dva lijeka koje je Murray rekao da je dao Jacksonu, su benzodiazepini.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više