LET 3 ZA TOLERANCIJU

'I popov k*** bi j*** u miru'

26.01.2010 u 15:52

Bionic
Reading

Na svečanosti 'I popov k*** bi j*** u miru', koja se u utorak 26. siječnja točno u podne održala u ljubljanskom Dallas Music Shopu, Let 3 je podržao pošteni dio klera i založio se za toleranciju i legalizaciju istospolnih zajednica svećenika

U svom umjetničkom radu grupa Let 3 bavi se mnogim životnim pitanjima, pa tako i pitanjima duha, što podrazumijeva i pitanja Boga, crkve i vjere. Danas, više nego ikad, te su teme ponovo u žarištu njihovog interesa.

Podsjećamo, 29. siječnja prošle godine pokrenuta je inicijativa o zabrani rada Katoličke crkve u Sloveniji.

Potpuna zabrana rada stupila bi na snagu 1. rujna, dokada bi trajao prijelazni period. U tom periodu zabranio bi se rad nedjeljom, dok bi subotom radili sa 50 posto kapaciteta, odnosno od 12 apostola šest bi bilo djelatno. Andrija, Ivan, Matej, Jakov Alfejev, Šimun Kanaanac i Juda Iskariotski bili bi u službi, dok bi Bartolomej, Šimun, Filip, Jakov Zebedejev, Tadej i Toma bili prisiljeni uzeti slobodno.

Akcija je tada krenula iz Slovenije, međutim zamišljena je globalno i danas se novom društveno-političkom inicijativom obnavlja djelovanje Leta 3 prema crkvi svugdje u svijetu.