'Fanatik'

Gretta

09.01.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Nastupni album zagrebačke grupe Gretta nikako nije pucanj u prazno, ali nije ni pogodio baš u neku metu niti pružio neki posebni doživljaj

Nije da na albumu nema dobrih pjesama, no cjelokupni je dojam vrlo blijed. Ono što prvo ulazi u uši je rijetko loša produkcija albuma koja je od nekih pjesama mogla napraviti doista velike hitove.

 

Kao što je to opće poznato, producent je pridruženi član benda jer ponekad baš producent nemalo puta usmjeri bend, profilira ga te pronađe pripadajući zvuk i stil tvoreći pritom odličan diskografski proizvod. Na žalost grupe Gretta, njima je producent više odmogao nego pomogao. Nema tu nekog groovea ni rock magije, ali što je najvažnije, nema ni kod njih prilično važnog glazbenog opredjeljenja.

 

Ima tu i garaže i rock'n'rolla i americane, ali najmanje Grette i njihovog originalnog pristupa kojima bi se predstavili u najboljem svjetlu svojim potencijalnim slušateljima. Nije da ne znaju svirati. Štoviše, svirka je na vrlo zavidnoj razini, pa čak i neke pjesme mogu konkurirati na domaćoj sceni, ali da su ponudili nešto novo, i nisu! Blijedo ostvarenje na granici da uđu u igru, ali i kandidati koje ne treba olako odbaciti, već pažljivo pratiti nastavak njihove upornosti.

 

Ono što su naučili snimajući prvi album i promovirajući ga, bit će im od presudne važnosti pri snimanju drugog koji je oduvijek bio potvrda prave vrijednosti izvođača. Gretta ima potencijala, no kao da još uvijek ne znaju kako ga maksimalno iskoristiti i kojim putem krenuti. Shvate li tko su, što su i gdje su, imaju velike šanse zaplivati s ostalim morskim psima. Možda bi ipak trebali malo više pokazati zube i glasnije zalajati jer imaju o čemu.
Ocjena: 6/10

 


Izdavač: Dancing Bear