ŽELJKO JOKSIMOVIĆ

Nije istina da sam odbio pjevati Tošinu pjesmu

12.01.2010 u 17:50

Bionic
Reading

Ljiljana Petrović, menadžerica pokojnog makedonskog pjevača Toše Proeskog, progovorila je za tportal o koncertu koji će se održati u Skoplju, dan uoči Tošinog rođendana, te o svom novom, mirnom životu daleko od očiju javnosti. Vidno zadovoljna što će pjesme koje je komponirao Toše uskoro oživjeti pred njegovom publikom u izvedbi pjevačkih zvijezda iz Hrvatske, Srbije i Makedonije, Ljiljana nije željela komentirati navode prema kojima je srpski pjevač Željko Joksimović odbio pjevati jednu od Tošinih pjesama

Nagađanja koja su se nedavno pojavila u makedonskim novinama, a kojima se aludira da pjesme koje je Toše komponirao nisu dovoljno dobre za Željka Joksimovića te da ih je zbog taštine odbio otpjevati na koncertu u Skopju, za tportal je demantirao sam Joksimović, čiju ekskluzivnu izjavu prenosimo u cijelosti.

'Toliko sam volio tog čovjeka i njegov talent da mi je degutantno da se svakih 15 dana netko pokušava bogatiti na račun njegovog lika i djela na raznorazne načine', izjavio je Joksimović za tportal. Tošina menadžerica Ljiljana Petrović nije željela ništa komentirati, navodeći da nije osobno kontaktirala sa Željkom Joksimovićem te da je za čitavu priču čula sinoć, nakon što je objavljena na naslovnici makedonskih novina Špic, gdje u članku pod naslovom 'Joksimović odbio pjevati Tošinu pjesmu' stoji da je Joksimović izjavio da sam Toše ne bi bio sretan da on otpjeva njegovu pjesmu.

Kako doznajemo, od nastupa na koncertu koji će se održati u Skoplju 24. siječnja, dan uoči rođendana poginulog makedonskog pjevača, u posljednji je trenutak odustao i Hari Mata Hari koji pomicanje termina koncerta sa 25. na 24. siječnja nije mogao uskladiti s unaprijed dogovorenim obvezama.

'Termin smo pomakli jer svi želimo 25., na sam rođendan, biti na Tošinom grobu u Kruševu', pojasnila je Ljiljana Petrović dodajući da će na koncertu koji se ove godine neće održati na otvorenom, nego u domu Boris Trajkovski, nastupiti mnogi hrvatski pjevači koji su surađivali s pokojnim Proeskim. Još neobjavljene pjesme koje je u studiju u svom stanu u skopskom naselju Zlokućani komponirao sam Toše, pjevat će Tony Cetinski, Nina Badrić, Aki Rahimovski, Boris Novković, zatim Bojan Marović, Jelena Tomašević, pjevačica koja je s pjesmom Željka Joksimovića predstavljala Srbiju na Eurosongu, te

makedonske pjevačice i bliske prijateljice pokojnog pjevača Elena Risteska i Kaliopi, koja je odnedavno, nakon nastupa na HRF-u, sve prisutnija i na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Tekstove za pjesme koje je skladao Toše, a koje će se na koncertu premijerno izvesti, potpisuju Miroslav Rus, Sonja Bratoš, Jelena Trifunović, Marina Tucaković, Boris Novković i Snježana Popović, supruga Tošinog prijatelja Miroslava Popovića kojoj je tekst koji je napisala 40 dana nakon Tošine pogibije prvi ulazak u svijet glazbe. Osim premijernog izvođenja pjesama, na koncertu će publika prvi puta moći vidjeti i tri dosad neemitirana spota, a najveću će pažnju zasigurno najaviti dugo najavljivana pjesma 'Još uvijek sanja da smo zajedno', koju je za Tošu napisao njegov prijatelj Miroslav Rus.

'Koncert simboličnog naziva 'Humanošću do svjetlosti' organizira zaklada Toše Proeski, a glavni je pokrovitelj makedonska vlada. Sav prihod od ulaznica namijenjen je uvođenju struje, odnosno osvjetljavanju manastira Sveto preobraženje iznad Kruševa čiju je renovaciju za života pokrenuo i pomagao Toše i vjerujem da bi mu upravo ovo bio najljepši rođendanski poklon', komentirala je za tportal Ljiljana Petrović, najavljujući svoje potpuno povlačenje iz svijeta glazbe.

Ljiljana je još prije nekoliko mjeseci glazbene zamijenila mirisnim notama. Naime, na planinskim poljima u okolici Niša oformila je nasade mirisne lavande, nabavila je i sušaru te je, zaposlivši čitavo jedno selo, ozbiljno krenula u novi projekt. Buran estradni život zamijenila je mirom te sada živi povučeno od javnosti na svom imanju iznad Niša.