KONTROLA NA AERODROMU

Duško Lokin priveden pod sumnjom da je terorist

11.01.2010 u 19:44

Bionic
Reading

Duško Lokin vjerojatno nije ni sanjao da će svoju turneju po Australiji započeti boravkom u pritvoru, no po tome će je sigurno pamtiti jer su pjevača po dolasku na aerodrom okružili specijalci antiterorističke jedinice i priveli ga pod sumnjom da postavlja bombu na aerodromu

Lokin je s članovima benda na aerodrom u Perthu nakon 25-satnog leta sletio oko pola dva poslije ponoći. Budući da je organizator kasnio, zajedno sa suputnicima je sjeo na klupu ispred aerodroma i čekao.

Tek je u kombiju kojim su krenuli prema gradu shvatio da je na klupi ostavio putnu torbu u kojoj su mu osim osobnih sitnica bile i putovnica, avionska karta i ostali dokumenti, piše Jutarnji.hr.

Kad se zajedno s organizatorom vratio po stvari, klupa i torba bile su okružene 'ljudima u crnom', a mjesto su ogradili poput mjesta nesreće. Duško je, kako je rekao za Jutarnji.hr, 'hrabro krenuo prema naoružanim specijalcima, govoreći da je kofer što su ga okružili njegov'.

No specijalci su reagirali sve samo ne pristojno. Lokina su dvojica gorila zgrabili, odveli u obližnju prostoriju i gotovo bacili na pod. Ispitivala su ga trojica službenika, a nakon što im je popularni hrvatski pjevač objasnio da se radi samo o zabuni, u sobu je ušao četvrti specijalac, koji je prema Lokinovim riječima izgledao kao Bruce Lee, i tražio ga da ponovi priču.

Nakon što je uvjerio policiju da nije terorist, Lokin je morao sve izvaditi iz torbe i potvrditi svoju teoriju. Tri i pol sata je trebalo pjevaču da se dogovori s australskom antiterorističkom jedinicom i dobije osobne stvari natrag.