U ARENI SLJEDEĆE GODINE

Lady GaGa dolazi u Zagreb

15.12.2009 u 20:02

Bionic
Reading

Lady GaGa, unatoč nedavnim netočnim informacijama o njezinom koncertu, ipak dolazi u Zagreb, ali u listopadu iduće godine. Kako piše Jutarnji list, uprava Arene Zagreb za iduću je godinu, osim Lady GaGe, spremila još čitav niz iznenađenja, uključujući i teen atrakciju Tokio Hotel, kao i posrnule rokere Guns 'n' Roses

Nakon što je netočna informacija da dolazi u rujnu ove godine prije nekoliko mjeseci razočarala brojne obožavatelje Lady GaGe, planetarno popularna američka pjevačica u listopadu iduće godine stiže u Zagreb! Točan datum njezina dolaska još nije potvrđen, ali mjesto nastupa je poznato - GaGa će sa svojim plesačima osvanuti na pozornici Arene Zagreb.

Informaciju o spektakularnom koncertu pjevačice potvrdio je direktor Arene Zagreb Zdenko Antunović, koji je Jutarnjem listu ustupio popis svih događaja u 'ljepotici s Laništa' u 2010. godini. Taj je popis zaista zapanjujući, pogotovo kad se uzme u obzir da je Arena otvorena prije nepunih godinu dana - u tom vrlo kratkom razdoblju postala je ne samo hrvatski, nego i svjetski brend, a njezina je multifunkcionalnost privukla sportaše, pjevače, sajmove, cirkusante...

Uz popularnu Lady GaGu, Arenu će iduće godine do posljednjeg mjesta zasigurno ispuniti i legendarni Guns 'n' Roses i Tokio Hotel. Dok će njemački pop-rock sastav vjerojatno svojim nastupom i neobičnim lookom zaluditi bezbroj hrvatskih tinejdžerica u ožujku, tri mjeseca poslije na red će doći starija i ozbiljnija publika: ostaci američkog hard rock sastava svojom će mješavinom rocka, bluesa, punka i heavy metala zapaliti istinske poklonike rocka, odnosno 15 tisuća sretnika koji se uspiju dočepati karata.

Za spomenuta tri megakoncerta u Areni, naime, očekuju upravo to - da će karte biti razgrabljene čim budu puštene u prodaju. Iste procjene vežu se i uz druga dva velika događaja u studenom iduće godine - Abba Show i nastup Cirque de Soleila.

Sve popularniji 'imitatori' legendarne grupe Abba već su rasprodali nekoliko turneja diljem svijeta, a zanimljivo je da su samo u Velikoj Britaniji imali 11 potpuno rasprodanih koncerata.

Vjeruje se da bi interes za najbrojniji svjetski cirkus također mogao biti iznimno velik, iako je njihovo gostovanje prvotno bilo najavljeno za siječanj, s obzirom na to da je riječ o skupini čiji su članovi najbolji akrobati, pantomimičari, imitatori i ostali cirkusanti na svijetu.

Uz već najavljena imena svjetske glazbe - Depeche Mode, Rammstein i Leonarda Cohena - svakako treba istaknuti i glazbenike s naših prostora koji će pokušati napuniti Arenu, a koja je, čini se, postala i svojevrsni statusni simbol među glazbenicima: popularan je onaj koji je napuni. Tako će Miroslav Ilić, Plavi orkestar i Haris Džinović nastupiti u ožujku, a Oliver Dragojević u svibnju.

No ova će rukometna dvorana pokušati opravdati i svoju prvotnu namjenu jer ipak je riječ o sportskoj dvorani. Tako neće ostati zakinuti ni ljubitelji sporta. Uz nastupe rukometaša CO Zagreba i utakmica Lige prvaka, u Areni će se u kolovozu i rujnu održavati Europsko prvenstvo u vaterpolu te će se održati i nekoliko utakmica hokejaške Ebel lige.

Zasad je u Areni u sljedećoj godini dogovoreno toliko događaja da će ona biti popunjena od 150 do 170 dana. (Za isplativost mora biti popunjena 200 puta godišnje.) Spomenuta događanja i koncerti svjetski poznatih glazbenika najbolje govore o tome da je Arena sa sadašnjim vodstvom postala hrvatski i svjetski brand. A htjeli smo da njome upravljaju stranci...