STARR ŠOKIRAN U ZADRU

Muž Korine Longin priveden usred koncerta

12.12.2009 u 15:20

Bionic
Reading

Američki reper Fredro Starr nastupio je u Zadru, rodnom gradu supruge Korine Longin, no koncert je prekinut zbog upada policije. Starr i članovi benda privedeni su jer su ih stanari prijavili zbog preglasne glazbe

U zadarskom klubu Shine publika je nakon samo pola sata svirke grupe Onyx ostala u šoku zbog naprasitog odvođenja svih članova benda s pozornice. Kakav su šok doživjeli oni sami, bolje je i ne razmišljati, osobito jer su uredno prijavili boravak u Hrvatskoj. Fredro Starr i prateći glazbenici u noći su završili na policiji, a u subotu ujutro izvedeni su pred zadarski Prekršajni sud. Na policiji su im oduzete i putovnice.

Protiv njih je podnesen optužni prijedlog zbog remećenja ravnog reda i mira.

Kako piše Jutarnji list, klub Shine u kojem je ONYX trebao nastupati, nema dozvolu za živu svirku, već može raditi isključivo kao caffe bar. Za stanare zgrade u čijem se prizemlju nalazi Shine i koji već neko vrijeme ratuju s vlasnikom kluba, žestoki hip-hop očito je bio previše, a kolateralne žrtve, ni krivi ni dužni, ispali su američki glazbenici koji su, kako kažu u policiji, 'svojom muzikom stvarali buku pa su ih zato morali privesti'.

'Ovo je vrhunska sramota! Ni krivog, ni dužnog Fredra su kao najvećeg kriminalca odveli pred cijelom Korininom obitelji koja je došla koncert - tamo je bilo deset članova njezine obitelji, među kojima i djeca. Fredro je izvan sebe, nastupali su svugdje po svijetu, nikada im se ovako nešto nije dogodilo. Ja ne znam kako ću objasniti ljudima zašto su privedeni, iako nisu ništa skrivili i još su imali sve dozvole.

Korina je očajna, ovo što se događa je izvan zdrave pameti! Ni to im nije bilo dovoljno pa su ih držali na policiji do dva sata ujutro, oduzeli su im doslovno sve dokumente, a onda su ga još priveli na sud gdje su mu htjeli naplatiti sto eura kazne i troškove za sudskog tumača', rekao je Marko Lasić Nered koji je Starra i ONYX doveo u Hrvatsku.

O incidentu u Zadru glazbenici su obavijestili američko veleposlanstvo i svoje odvjetnike.
Band je već – bez problema – nastupio u Zagrebu, Rijeci i Varaždinu.