Glazba 7. PROSINCA

Gitarist Roberta Planta i majstor ritija stižu u Aquarius

  • Autor: I. T.
  • 20.11.2009 12:27:18
  • 20.11.2009 10:32:53

Justin Adams, gitarist i suradnik Roberta Planta, i majstor afričkog ritija Juldeh Camara 7. prosinca u Aquariusu predstavljaju 'Soul Science', album nagrađen BBC-jevom nagradom World Music Award for Culture Crossing 2008.

Justin Adams proslavio se zahvaljujući brojnim projektima - suradnik je i gitarist Roberta Planta, s kojim je surađivao na Grammyjem nagrađenom albumu 'Dreamland', zatim kao nositelj i koautor projekta 'Strange Sensation' te koautor Plantovog albuma 'Mighty Rearranger' iz 2005. godine.

Adams je također producirao sva tri hvaljena albuma desert blues sastava Tinariwen, koji je prije nekoliko dana ponovo oduševio u zagrebačkom Aquariusu, i povremeno predvodi sastav The Wayward Sheikhs. Osim Planta i Tinariwena, bilježi suradnje s imenima kao što su Sinead O'Connor, Natacha Atlas, Damien Dempsey i LO'JO.

Jedan od njegovih projekata je 'Soul Science', novi album koji je snimio s gambijskim glazbenikom Juldehom Camarom, najcjenjenijim zapadnoafričkim glazbenikom-pripovjedačem (griot) i majstorom jednožičane violine ritija.

Ulaznice za koncert u organizaciji Multikulture, koji će se održati u Aquariusu 7. prosinca, u prodaji su u CD shopu Aquarius i na blagajni kluba Aquarius po cijeni od 75 kuna te 95 kuna na dan koncerta.

 Robert Plant i Justin Adams

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više