OPROŠTAJNI KONCERT?

Riječki rokeri na nogama zbog radija Svid

11.11.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Kako piše Novi list, riječki su se rokeri odlučili odužiti ekipi radija Svid koja uskoro napušta tu slavnu rokersku radiopostaju dolaskom novog vlasnika i promjenom koncepcije programa. U pripremi je veliki koncert na riječkom Korzu 3. prosinca na kojem bi trebali nastupiti brojni riječki bendovi predvođeni Letom 3 i Urbanom

Za oproštaj od svojih brojnih slušatelja sadašnja postava Svida priredit će veliki koncert na Korzu, najavljen za 3. prosinca. Oproštajni koncert raste u veliki glazbeni događaj za koji se prijavilo 50-ak riječkih afirmiranih i neafirmiranih bendova. S obzirom na predviđeno vrijeme trajanja koncerta, Svid se, nažalost, brojnim bendovima mogao samo zahvaliti na podršci.

Svojevrsnu ulogu headlinera ponijet će dva najveća riječka benda, Let 3 i Urban&4, koji će tako predvoditi impozantnu listu sudionika oproštajnog koncerta radija Svid. Damir Martinović Mrle i Damir Urban potvrđuju da će podržati Svidovu inicijativu – Let 3 bi trebao nastupiti s istim programom koji je proteklih tjedana imao u svojoj prostoriji za vježbanje u Harteri, dok izdanje Urbana&4 zasad ostaje nepoznato.

Priča oko gašenja Svida započela je dolaskom novog vlasnika iz Zagreba Marka Franjića. Najavljena nova uređivačka politika na popularnom riječkom Svidu nije zaživjela ni nakon gotovo mjesec dana otkako je postaja dobila novog vlasnika. Nova glavna urednica Irena Grdinić u ponedjeljak nije znala kad bi na frekvenciji 98,4 MHz s emitiranjem trebala krenuti izmijenjena koncepcija koja bi slušateljima nudila znatno više čakavskih pjesama i posve nove emisije.

Grdinić objašnjava da je još u tijeku ekipiranje postaje – mnogo se razgovaralo sa sadašnjim zaposlenicima Svida, a dogovaraju se i neka pojačanja. Stoga do daljnjeg program na Svidu ide neizmijenjen.

Prema svemu sudeći, najveći problem nove glavne urednice Svida bit će upravo u pronalaženju novih radijskih voditelja i novinara, s obzirom na stav sadašnjih zaposlenika da ih ostanak na radiju ne zanima. Nova uređivačka koncepcija Svida i gašenje njegovog imidža urbanog, rokerskog gradskog radija glavni su razlozi da će svi njegovi zaposlenici uskoro tražiti novi posao. Zadnji dan njihovog rada na Svidu bio bi sa zadnjim danom studenog, bez obzira na to hoće li dotad Irena Grdinić ekipirati postaju.