TEATAR &TD, 18. STUDENOGA

Odlični folk rokeri Vetiver stižu u Zagreb

06.11.2009 u 13:40

Bionic
Reading

U Teatar &TD u Zagrebu 18. studenoga dolazi odlična folk rock skupina Vetiver, kojoj će to biti prvi koncert u Hrvatskoj

Nakon više nego uspješnih suradnji i gostovanja u Zagrebu europskih noise rock prvaka Future Of the Left te kultnih američkih grunge rock pionira Mudhoney iz Seatllea, A1 Booking Agency u suradnji s Kulturom promjena SC-a predstavlja još jedno atraktivno inozemno gostovanje – američku folk rock skupinu Vetiver koju predvodi Andy Cabic, a kojoj se nerijetko kao jedan od članova pridružuje i američki folk rock kantautor Devendra Banheart (dečko glumice Natalie Portman).

U Zagrebu će održati koncert u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju aktualni hvaljeni četvrti studijski album 'Tight Knit', objavljen za jednu od najprestižnijih američkih indie etiketa Sub Pop, za koju su snimali Nirvana, Mudhoney, Jesus And Mary Chain i mnogi drugi.

Glazbu koju Vetiver izvode kritike opisuje kao prirodnu, naturalističku, nježnu i pristupačnu, a ponajviše nadrealnu. Neki su naveli da bi pjesme kakve oni sviraju pisao i preminuli George Harrison da danas živi i sklada u nekom cvijećem ispunjenom vrtu.

 



Vetiver: 'Been So Long'