KONCERT PETERA MURPHYJA

Frontmen kultnog Bauhausa za rođendan Močvare

04.11.2009 u 11:00

Bionic
Reading

U povodu 10. rođendana popularnog zagrebačkog kluba Močvara u četvrtak, 5. studenog ljubiteljima avangardnog zvuka predstavit će se Peter Murphy, utemeljitelj i vođa legendarnog gothic benda Bauhaus koji je u solo vodama još od 1983. godine

Po mnogima jedan od najutjecajnijih gothic bendova svih vremena, Bauhaus je u šest godina svoga rada u osamdesetima objavio četiri albuma (In the Flat Field, Mask, The Sky's Gone Out, Burning from the Inside), priskrbivši njihovom frontmenu Murphyju laskavu titulu Godfather of Goth.

Kultna se grupa ponovno okupila 2008. i objavila album Go Away White, no samo u spomen nekadašnjih vremena.

Koliki je značaj ovog britanskog benda potvrđuje i to da je glazba Bauhausa još uvijek inspiracija mnogim mlađim izvođačima poput Editorsa, Interpola ili The Horrors koji iznova oživljavaju mračnim emocijama nabijenu Murphyjevu glazbenu viziju.

Njegova nesvakidašnja karizma, teatralnost i sklonost mračnjačkim temama još uvijek oduševljavaju mlade generacije gothic fanova.

Peter Murphy, koji danas ima 52 godine, sjajno se snašao i kao samostalni glazbenik snimivši dosad devet studijskih albuma, jednu kompilaciju, a uskoro mu izlazi i novi album, koji će i predstaviti i na koncertu u Močvari.

U svojim se samostalnim albumuma Murphy pozabavio i nekim drugim temama poput metafizike i religije.

Prije Murphyja nastupa Lettie Maclean, mlada kantautorica iz Londona, čija se glazba može usporediti s Black Box Recorder, Emilianom Torrinni ili Kate Bush.

Koncert je počinje od 21 sat, upad u pretprodaji je 120 kuna, a na dan koncerta na blagajni kluba je 150 kuna.