Glazba STING

'Obamu je poslao Bog da sredi svjetski nered'

  • Autor: Hina
  • 30.10.2009 14:47:29
  • 30.10.2009 9:05:40

Britanski rock pjevač Sting nije poznat kao veliki vjernik, no za američkog predsjednika Baracka Obamu izjavio je da je on možda božanski odgovor na svjetske probleme

'Na mnogo načina, on je poslan od Boga, jer je svijet u neredu', našalio se Sting u intervjuu za američku agenciju Associated Press, objavljenom u petak.

No bivši pjevač grupe Police kazao je da je ozbiljan u svom uvjerenju da je Obama najbolji čelnik za 'navigaciju' među svjetskim problemima.

Navodeći da je proveo neko vrijeme s Obamom, Sting je kazao kako je 'otkrio da je on vrlo iskren, vrlo prisutan, jasno superpametan i upravo ono što trebamo u svijetu'.

'Ne mogu zamisliti nikoga bolje kvalificiranoga, zbog njegova obrazovanja i porijekla, posebice u vezi s islamom', kazao je Sting ističući istodobno da Obamu očekuje 'težak posao'.

Britanski pjevač u SAD-u promovira svoj novi album 'On A Winter's Night' objavljen ovoga tjedna, gostujući u nizu TV emisija i dajući intervjue američkom tisku.

Sting (58) je izrazio uvjerenje da se svjetski problemi mogu riješiti, ali i frustraciju što 'izgleda da živimo u kolanju srednjovjekovnih ideja'.

'Nadam se da možemo početi razgovarati o stvarnim pitanjima, a ne brinuti o tome je li Bogu stalo do duljine tvoje suknje ili tvojoj boji. Mi smo ovdje da bismo evoluirali kao jedna obitelj i više ne možemo biti razdvojeni', rekao je Sting.

Nazvan po fantastičnom romanu talijanskog pisca Itala Calvina 'Ako jedne zimske noći jedan putnik', novi Stingov album njegov je drugi za izdavača Deutsche Grammophon. Iako je izdan kao božićni album, koji treba osigurati širu publiku, album izbjegava standardni repertoar u prilog manje poznatih korala i tradicijskih napjeva.

U nastupima na američkim TV postajama Sting je najčešće izvodio vrlo pjevni 'Soul Cake', tradicijski prosjački napjev, u pratnji raznorodnog orkestra u kojem su violine, mandoline, harfe, gajde i harmonike.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više