LJUBAV NE POZNAJE RECESIJU

Povišica Britneyinom ocu za brigu o njoj

24.12.2008 u 09:00

Bionic
Reading

Britneyin otac Jamie primat će mjesečno 16.000 dolara za pomoć kćerki nakon njenih afera, jer mu je sudac dodijelio 60-postotnu povišicu

Bivši 56-godišnji kuhar ostavio je posao kako bi pomogao kćerki vratiti život u normalu nakon niza njenih ispada te je preuzeo kontrolu nad njenim poslovima od veljače. Nakon što je sud pregledao njegove uplate donio je odluku kojom ranija primanja za pomoć kćerki kroz turbulentno razdoblje treba sa 10.000 tisuća dolara mjesečno povećati na 16.000 dolara.

Povjerenik Vrhovnog suda u Los Angelesu Reva Goetz dodijelio mu je i dodatnih 1.200 dolara mjesečno kako bi mogao održavati ured, čije postojanje Goetz smatra opravdanim jer je omogućio povratak Britneyinog privatnog života i glazbene karijere na pravi put.

'Radio je prekovremeno zbog raznih aktivnosti vezanih uz njenu glazbu, turneje i brige nad njom', rekao je sudac.

Očigledno je Jamie 27-godišnjoj majci dvoje djece dao niz strogih životnih pravila otkad je počeo brinuti o njoj i navodno joj zabranio alkohol, lošu ishranu i seks.

'Jamie je dugo osjećao krivnju zbog Britneyinog skretanja s pravog puta i odlučan je u želji da se to ne ponovi. On smatra da ako može ukloniti sve kušnje i mane koje su je dovele na destruktivan put, moći će se konačno maknuti od problematične prošlosti', rekao je izvor za News of the World prošlog mjeseca.

U novijem MTV-jevom dokumentarcu pjevačica govori kako je osjetila da joj je život previše kontroliran i da osjeća tugu i usamljenost.

'Čak i kad idete u zatvor znate da postoji trenutak kada ćete iz njega izaći', ispovjedila se. 'Ali u ovom slučaju nikad ne završava. To je poput svakodnevnog beskrajnog dana. Nema uzbuđenja, nema strasti. Mislim da je to previše kontrole. Da nisam pod ograničenjima pod kojima jesam, osjećala bih se tako oslobođeno. Kad im kažem što osjećam izgleda kao da čuju, ali zapravo uopće ne slušaju.'

Nedavno je isplivalo da joj je zabranjeno voziti auto ili birati obroke, da ne može napustiti dom bez dopuštenja, da su joj praćeni svi telefonski pozivi i da je danonoćno prate čuvari.

Nagodba s čuvarima je tako stroga da je Spears dužna čak povesti dva člana tima na spoj. Na nedavnom večernjem romantičnom izlasku pratili su je njen pomoćnik Brett i Adam Leber, zaposlenik njenog menadžera Larryja Rudolpha.

Ipak, čini se da metode njenog oca djeluju, budući da je Britney uspjela preokrenuti život otkad je on intervenirao.

Njen šesti album, čiji se izlazak podudarao s njenim 27. rođendanom, u tjednu izdavanja u Americi je prodan u 505.000 primjeraka.

Osobni joj se život također polako vraća u normalu, što je i njen bivši muž Kevin Federline osjetio kao veliko olakšanje. 'Čovječe, to je totalni preokret', rekao je Kevin za američki magazin People.