ZARKOFF & LE CHOCOLAT NOIR

Sisačke elektronske snage stižu u Osijek

16.12.2014 u 10:51

Bionic
Reading

Phonogram kolektiv predstavlja sljedeći koncert u sklopu jesenske sezone. U petak, 19. prosinca u osječkom Klubu Exit, nastupit će sisački synth/wave, dark electro glazbenici Zarkoff i Le Chocolat Noir

Zarkoff je mračni synth pop projekt sisačkog glazbenika Saše Rajkovića. Pod pseudonimom Zarkoff, Saša stvara glazbu od 2003. godine, a već 2005. ima zapažene nastupe na Exit festivalu, u Beogradu i Budimpešti. Godine 2006. izdaje prvi EP 'Are You Amused', a već godinu dana kasnije i drugi EP 'Acid Sun', oba za diskografsku kuću 'Home Made Electronica'. Izdao je i nekoliko singlova za diskografske kuće Adriatiko Recordings, Black Leather Records i Unhoerbar/SOM, a 2012. je samostalno izdao mini album 'Departed'. Osim po ovom solo projektu, poznat je i kao član grupa Sumerian Fleet i Florence Foster Fan Club (FFFC) s kojim ima dva LP izdanja 'Everyday Theatre' iz 2009. i 'Asymmetric' iz 2012. godine za brazilsku diskografsku kuću Wave Records, a u zadnje je vrijeme vrlo aktivan po pitanju izdanja i projekata vezanih za Sensorium studio.

Ove godine je objavio LP s Popsimonovom na talijanskom labelu J.A.M. Traxx i split EP 'Pannonia Noir' s Honored Matres za njujorškog izdavača Kraftjerkz. Između ostalog, Zarkoff je imao čast nastupiti kao predgrupa opasnim synth-pop kanađanima Trust u Zagrebu u svibnju ove godine. Uživo izvodi i stariji i novi materijal, stilski varirajući preko techna, synth/wavea do mračne plesne elektronske glazbe.

Le Chocolat Noir je još jedan izdanak bogate sisačke elektronske scene čiji bi se zvuk mogao opisati kao kombinacija hladne elektronike i minimal synth glazbe s noir atmosferom. Godine 2011. je izdao 'Bitter Sweet' EP za Home Made Electronica i 'Irreversible' EP za Romance Moderne diskografsku kuću. Slijede 'Way Down EP iz 2012., te '(Dans) Les Ombres' 2013. godine, a ove godine izdaje LP 'Aiming For Utopia'. Također, ove godine su mu izdane pjesme na VA vinyl izdanjima za nizozemske etikete Bordella A Parigi i Soundtravels Recordings, te na Attractive Co. iz Engleske, a pod aliasom Honored Matres uz spomenuti split 12" za njujorški Kraftjerkz se našao i na vinyl kompilaciji za madridski Frigio Records.

Osim ovog solo projekta, samozatajni Jasmin je poznat i kao Honored Matres te drugi dio gore spomenutog dua FFFC. Kao DJ Le Chocolat Noir vrti vinile od početka milenija i trenutno pušta glazbu u sklopu ljubljanskih Elektroliza događaja, te vodi tjednu radio emisiju 'Disco Panonia na Intergalactic FM-u

U Exitu nas očekuje party u živoj izvedbi kakav se rijetko ima prilike vidjeti u Osijeku. Cijena ulaznice iznosi 20 kuna, a vrata se otvaraju u 22 sata.