ZRINKA POSAVEC TRIO

Urbano izvođenje tradicijske glazbe u kinu Forum

28.11.2014 u 13:04

Bionic
Reading

Kulturni program u Studentskom naselju Stjepan Radić priprema 'jazzy SEVDAH' - koncert Zrinka Posavec tria koji će se održati u prostorijama kina Forum u četvrtak, 4. prosinca, s početkom u 20 sati

Zrinka Posavec je akademska glazbenica, pjevačica, vokalna pedagoginja, etnomuzikologinja, dirigentica, producentica i pjesnikinja. Godine 2003. diplomirala je glazbenu kulturu na Umjetničkoj akademiju u Osijeku, a zatim se usmjerila isključivo na školovanje glasa, te upisala i diplomirala studij pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Lidije Horvat- Dunjko. Za vrijeme studija osvojila je nekoliko državnih nagrada iz pjevanja. Nakon što je diplomirala pjevanje 2007. godine, nastavila je sa školovanjem glasa s eminentnim profesorima i vokalnima pedagozima Oliverom Miljaković, Vlatkom Oršanić, Martinom Gojčetom, Vitomirom Marofom i Ivicom Cesarcem. Uz to pohađala je niz seminara i radionica u Hrvatskoj i inozemstvu.

Istovremeno se bavila etnomuzikologijom vjerno zapisujući i obnavljajući tradicijsku građu cijele Hrvatske. Surađivala je s nizom kulturno - umjetničkih društava u Hrvatskoj i inozemstvu kao i sa školama folklora i institucijama koje se bave tradicijskom kulturom.

Zrinka Posavec 2013. godine započela s projektom 'Sevdah' te na taj način ostvarila svoju dugogodišnju želju da na urbani način izvede specifičnu tradicijsku glazbu. U ovom je projektu otvorila prostor za svoju potpunu ekspresiju: pokazala je čvrste glazbene temelje gdje je svaka nota otpjevana jasno i precizno, ali i veliku emotivnu kreativnost i osobnost u interpretaciji. U realizaciji projekta sa Zrinkom Posavec od početka surađuje gitarist Ambrozije Puškarić, a potom se uključio i kontrabasist Tihomir Hojsak (obojica akademski obrazovani glazbenici).

Zrinkin sevdah je intiman, dubok i snažan izričaj njenih emocija koje svojim glasom izvrsnom lakoćom pretače u različita muzička stanja čineći tako spoj njenog osobnog glazbenog izričaja i vrlo duboke i karakteristične tradicijske urbane glazbe kao što je sevdah.

Cijena koncertne ulaznice u pretprodaji iznosit će 15 kuna, a možete ju nabaviti na blagajni kina Forum od 17 do 20 sati u razdoblju od 1. do 3. prosinca. Na dan koncerta, cijena ulaznice će iznositi 20 kuna.