NAGRADNJAČA

Vodimo vas na koncert Tamare Obrovac

03.12.2014 u 10:49

Bionic
Reading

Tamara Obrovac službeno će promovirati svoj novi album 'Ulika revival' pred zagrebačkom publikom 4. prosinca u MSU s početkom u 20 sati! U prodaji je samo 200 ulaznica po cijeni od 80 kn na blagajni MSU-a ili putem sustava Entrio, a možete ih kupiti od utorka 18. studenoga.

CD 'Ulika revival' objavljen je za švicarsku izdavačku kuću Unit records, u lipnju 2014., a sadrži reinterpretacije Tamarinih skladbi s CD-a „Ulika“ iz 1998. godine, posvećenog njenoj baki Uliki, na kojem je po prvi puta bio predstavljen Tamarin novi način razmišljanja i komponiranja u kojem se spaja mnogozvučje istarske glazbe i dijalekta s univerzalnim jazz izričajem.

Ponovni susret quarteta na festivalu 'Jazz is back' u Grožnjanu u ljeto 2011. potaknuo je novu kreativnost i sasvim drugačije interpretacije starih skladbi; kroz ovu ponovno otkrivenu radost zajedničkog muziciranja, ostvarenu kroz neomeđenu slobodu izričaja, virtuozno muziciranje, humor i improvizaciju, svojstvenu svim glazbenicima iz quarteta, definitivno se potvrdila zajednička želja za novom (starom) suradnjom.

Ovaj projekt je ponovna suradnja izvrsnih i nagrađivanih umjetnika, oboje sa zasebnim uspješnim karijerama koje se periodički susreću, Tamare Obrovac i Matije Dedića, a ritam sekciju čine Tamarini stalni suradnici Krunoslav Levačić za bubnjevima i Žiga Golob na kontrabasu. Sada zreli glazbenici iz Tamara Obrovac quarteta ponovno zajedno sviraju i reinterpretiraju stare kompozicije, iz nove, zrelije umjetničke vizure.
Album je snimljen u jednom dahu, u renomiranom studiju ArteSuono u Udinama, u travnju 2013., a od tada Quartet je, osim u Hrvatskoj i regiji, održao i niz izvrsno prihvaćenih koncerata na značajnim međunarodnim festivalima (npr. Lüneburger Jazz Nights, JazzAhead Bremen, Düsseldorfer Jazz Rally, Jazz au Chellah Maroko).

Tportal.hr vam poklanja dvije ulaznice za koncert!

Ime dobitnika objavit ćemo u srijedu, 3. prosinca.

Dvije ulaznice za koncert je osvojila Tea Krivak Ivanović