KONCERT U LISINSKOM

Severino veliko srce za štićenike dječje bolnice Gornja Bistra

22.10.2014 u 22:09

Bionic
Reading

U sklopu humanitarne akcije 'Uljepšajmo njihov svijet' u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 25. studenog održat će se humanitarni koncert 'Severina u Lisinskom', a sve s ciljem da se štićenicima bolnice u Gornjoj Bistri uljepša njihov svakodnevni životni prostor i jedini dom koji ovi štićenici poznaju

Cilj akcije je potpuna obnova 12 soba u bolnici u Gornjoj Bistri u kojima boravi čak 107 štićenika, a koje su trenutno potpuno neprilagođene njihovom zdravstvenom stanju. Naime Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra jedina je zdravstvena ustanova u cijeloj Hrvatskoj u kojoj borave djeca s najtežim tjelesnim oštećenjima zbog kojih je većina vezana za krevet i kolica te nisu u mogućnosti samostalno se kretati i hraniti se. Stoga, kako bi svojim štićenicima pružila adekvatne životne uvjete, ova se zdravstvena ustanova godinama oslanja na pomoć donatora.

Na poziv za sudjelovanjem u humanitarnoj akciji odmah se odazvala Severina. 'Samo sam jedna mala kap koja pomaže tkati ovu akciju. Spletom okolnosti imala sam priliku postati poznata osoba, stoga sam presretna što imam priliku ovim putem pomoći djeci, kojoj je to potrebno. Zahvaljujem se ljudima koji su me predložili za sudjelovanje u ovoj akciji i što ću svojim prvim samostalnim koncertom u Lisinskom doprinijeti ovom projektu. Bit će to vrlo emotivan koncert, s mojim gostima koji su svi odreda odmah pristali gostovati, a naravno, bit će i iznenađenja', izjavila je Severina.

Cijene karata kretat će se između 120 i 180 kuna, a već od 27. listopada bit će u prodaji na blagajni dvorane Lisinski. Iako je ova humanitarna akcija pokrenuta s ciljem obnove soba u kojima borave štićenici bolnice, njome se neće uljepšati samo dječji pogled na zidove koji ih okružuju, nego i njihov pogled na svijet koji ih okružuje.