NE PROPUSTITE

Premijerni nastup Sebadoha za tvorničku publiku

22.10.2014 u 10:31

Bionic
Reading

Nakon što je prošle godine s Dinosaur Jr nakrcao Veliki pogon Tvornice kulture, Lou Barlow se sada u isti prostor vraća sa sastavom Sebadoh. Legendarni indie rock pioniri i institucija alternativne rock glazbe Sebadoh premijerno večeras dolaze u Zagreb u sklopu europske turneje. Na jedinom gostovanju u regiji društvo će im praviti domaći ESC Life.

Kritičari tepaju Sebadohu nazivajući ga jednim od najvažnijih bendova u povijesti indie rocka. Osnovani su već sada daleke 1986. u Massachusetssu od strane Erica Gaffneya i Lou Barlowa iz Dinosaur Jr-a, kako bi istraživali ideje koje ne pašu uz zvuk tog benda. Sebadoh su uz Pavement i Guided By Voices stvorili žanr koji će kasnije iznjedriti gomile nasljednika pod etiketom lo-fi indie rocka. Ove legende američke nezavisne rock scene, besmrtni kreatori lo-fi estetike, predstavljaju jedan od njenih stupova, te su bend koji je uvijek djelovao iz sjene, utjecavši u procesu na cijeli niz bendova i glazbenika.

Dugogodišnji projekt ponovo se vratio pod svjetlo javnosti prošlogodišnjim uratkom 'Defend Yourself', prvim albumom nakon 14 godina, koji je dobio pohvale, te kažu da priziva najbolje trenutke Sebadoha iz duge karijere koja je iznjedrila 7 studijskih uradaka. Dok je u Americi gotovo svaki show rasprodan, a njihovi live nastupi iznimno hvaljeni, Sebadoh nam dolaze svoj organski ogoljeni zvuk nabijen energijom pokazati u Tvornici.

Uz Sebadoh na zagrebačkom koncertu kao predgrupa nastupaju domaći ESC Life. Nakon godina sviranja u bendovima potpuno različitih stilova (Hemendex, Man Zero,
St!llness, Umor), četiri iskusna underground glazbenika napokon realiziraju svoj indie rock poligon u kojem ispoljuju svu ljubav prema glasnim gitarama, pop melodijama i starim punk pločama.

Vrata Tvornice kulture otvaraju se u 20:30 sati, koncert grupe ESC Life je od 21:20, dok Sebadoh na pozornicu staju u 22 sata

Ulaznice su u prodaji po 100 kuna.

Službena prodajna mjesta:

• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
entrio.hr