LEGENDARNA ROCK GLAZBENICA

Joni Mitchell izdaje kolekciju najvećih hitova

16.10.2014 u 16:53

Bionic
Reading

Remasterirana kolekcija najvećih hitova kanadske rock glazbenice Joni Mitchell 'Love Has Many Faces: A Quartet, A Ballet, Waiting To Be Danced' izlazi 16. studenog, piše časopis Uncut

Četverostruki box-set sadrži 53 pjesme iz njezine četrdesetogodišnje karijere koje je Mitchell odabrala sama i preuredila u teme; koje reflektiraju balet spomenut u naslovu albuma.

'Umjesto toga da bude emocionalna vožnja ringišpilom kao što je bila prije - nagurana u jedan disk - teme su se počele razvijati. Kada je ovaj dugi editorijalni proces od dvije godine napokon zavrsio, imala sam četiri baleta ili balet od četiri čina. Također sam imala i box-set', rekla je Mitchell u priopćenju.

Ovo nije Mitchellin prvi dodir s baletom, njezin posljednji album 'Shine' iz 2007., sviran je u New Yorku u pratnji članova Alberta Balleta.

'Ja sam slikarica koja piše pjesme. Moje pjesme su jako vizualne. Riječi tvore scene....ono što sam ovdje napravila jest da sam prikupila neke od tih scena (poput dokumentariste) te ih nizanjem uredila u cijeli novi posao', istaknula je Mitchell.

Za nove pjesme kaže da su 'poznate, ali svježe', s 'mnogo zvučne prilagodbe'.

U paket je uključena deluxe knjiga s tvrdim uvezom koja uključuje 53 lirske pjesme koje se podudaraju s pjesmama, šest novih slika i opise pocesa snimanja koje je ta glazbenica sama napisala.