BONO SE ISPRIČAO ZBOG ALBUMA

Ideja se činila lijepom, ali zanijeli smo se!

16.10.2014 u 09:52

Bionic
Reading

Frontmen benda U2 ispričao se zbog albuma koji je ponuđen na besplatan download korisnicima iTunesa

Kako se već pisalo, neki su korisnici iTunesa bili jako nezadovoljni zbog albuma 'Songs of Innocence' koji je Apple automatski postavio na njihove uređaje.

Bono Vox sad se ispričao zbog tog poteza.
 

Bend je, naime, na svojoj Facebook stranici objavio videoklip s pitanjima i odgovorima, a između ostalih pitanja našlo se i ono jednog korisnika koji je ovaj potez nazvao 'nepristojnim'.

'Oops... Žao mi je zbog toga. Ideja se činila lijepom, ali moguće je da smo se malo zanijeli. Umjetnici su skloni tome. Bilo je u tom potezu bilo megalomanije, malo darežljivosti, malo samopromocije, i puno straha od toga da ove pjesme, u koje smo uložili toliko truda zadnjih nekoliko godina, neće biti slušane. Stvorilo se previše buke oko svega...', napisao je Bono u svom odgovoru.

Podsjetimo, mogućnost da album U2-a prebace na sve svoje uređaje, Apple je stajala 100 milijuna dolara, a nakon pritužbi korisnika objavili su i detaljne upute o tome kako se 'riješiti' albuma.

'Bilo je u tom potezu... i puno straha od toga da ove pjesme, u koje smo uložili toliko truda zadnjih nekoliko godina, možda neće biti slušane...', napisao je Bono, piše NME

Iako je prošli tjedan objavljeno da je samo pet posto pretplatnika iTunesa, dakle 26 milijuna ljudi, skinulo album U2-a putem Applea, koji ih je ponudio svojim klijentima na besplatan download 9. rujna, 'Songs of Innocence' još je među Top 40 najprodavanijih albuma svih vremena.
 
'Songs of Innocence' sniman je u Dublinu, Londonu, New Yorku i Los Angelesu, a producirali su ga Danger Mouse, Paul Epworth, Ryan Tedder, Declan Gaffney i Flood. Od 13. listopada, dostupan je u prodaji.

Bend je ovih dana predstavio videospot za stvar 'The Miracle (Of Joey Ramone)' s tog albuma.